Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Yüreğir’e Çukurova El Sanatları  Müzesi ve Uygulama Atölyeleri Kuruluyor
Haber Galerisi
  • Yüreğir’e Çukurova El Sanatları  Müzesi ve Uygulama Atölyeleri Kuruluyor

  • 01 Temmuz 2021

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen 2021 yılı Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Yüreğir Belediyesi’nin “Çukurova El Sanatları Müzesi ve Uygulama Atölyeleri Projesi” protokolü Yüreğir Belediyesi Başkan Yrd. Murat Ayhan Benlice ve ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger arasında imzalandı.


Proje ile Çukurova el sanatlarının yerel halk ve turistlerce tanınması, aslına uygun şekilde yaşatılması, yaygınlaştırılması yoluyla kültürel mirasın korunması ve bu değerlerin yerli ve yabancı turistlere tanıtılması ile Adana ilinde turizmden elde edilen katma değeri, turist sayısı ve turizm gelirlerini arttırmak amacıyla Çukurova El Sanatları Müzesi ve Uygulama Atölyeleri kurulacak. Yüregir Belediyesi tarafından yapılan ve işletilen Yüreğir Millet Bahçesi içinde kurulacak atölyelerde, Çukurova bölgesine ait ahşap, geleneksel ajur tekniği ile kuyumculuk, tekstil, seramik ve minyatüre dayalı el sanatları ürünleri sergilenecek, yerli ve yabancı turistlere el sanatları ürünlerinin uygulamalı yapımı gösterilecek ve satış yerinde ürünlerin yerli ve yabancı turistlere tanıtım ve satışları yapılacak.


18 ay sürecek projenin ortağı ise Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’dür. Toplam bütçesi 1 milyon 876 bin TL olan projenin 1 milyon 396 bin TL si ÇKA tarafından karşılanacak.