Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Yüreğir’de “Bilim ve Teknoloji Tabanlı Gelişim Projesi” Hayata Geçiriliyor
Haber Galerisi
  • Yüreğir’de “Bilim ve Teknoloji Tabanlı Gelişim Projesi” Hayata Geçiriliyor

  • 23 Kasım 2020

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) aracılığıyla desteklediği Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan Yüreğir Belediyesi’nin “Bilim ve Teknoloji Tabanlı Gelişim Projesi” için imzalar atıldı. 


ÇKA Hizmet Binasında gerçekleştirilen imza törenine Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, Adana Alparaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ve ÇKA Genel Sekreter Savaş Ülger katılım sağladı.


Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir ve ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger arasında imzalanan proje ile Adana ili Yüreğir ilçesinde yoksulluk, göç, eğitimsizlik gibi nedenlerden dolayı risk grubunda olan dezavantajlı durumdaki çocukların, Kültür Evleri ve Yüreğir Bilim Merkezinde kurulacak atölyelerde, okul dışı zamanlarda fen, teknoloji, mühendislik, matematik destekli robotik kodlama faaliyetleri gerçekleştirmeleri amaçlanmaktadır.


Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün proje ortağı olduğu projenin toplam bütçesi 2.000.000,00 TL olup 1.750.000,00 TL si SOGEP kapsamında desteklenmektedir.