Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Yumurtalık’ta Uçurtma Sörfü Ve Su Sporları Altyapı Kapasitesi Güçlendirilecek
Haber Galerisi
  • Yumurtalık’ta Uçurtma Sörfü Ve Su Sporları Altyapı Kapasitesi Güçlendirilecek

  • 05 Temmuz 2021

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen 2021 yılı Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün “Haylazlı Uçurtma Sörfü Ve Su Sporları Merkezi” projesi protokolü ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger ve İl Müdürü Muzaffer Çintimar arasında imzalandı.


Proje ile Çukurova Bölgesinde alternatif turizm türlerinin çeşitlendirilmesi amacı ile ekstrem spor turizmine yönelik altyapıların güçlendirilmesi, bölgenin iç, dış ve bölgesel turizm pazar payının arttırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda, Yumurtalık Haylazlı Mahallesinde uçurtma sörfü ve su sporları altyapı kapasitesinin güçlendirilerek, Adana'nın ekstrem spor turizm destinasyonları geliştirilecek ve turizm gelirleri yükseltilecek.


Toplam bütçesi 2 milyon 436 bin TL olan projenin 1 milyon 798 bin TL si ÇKA tarafından karşılanacak. 18 ay sürecek projenin ortağı ise Yumurtalık Kaymakamlığı, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Adana Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’dır.