Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Yumurtalık Kıyı Şeridi Fizibilite Raporunun Sözleşmesi İmzalandı
Haber Galerisi
  • Yumurtalık Kıyı Şeridi Fizibilite Raporunun Sözleşmesi İmzalandı

  • 01 Şubat 2022

Doğu Akdeniz'in önemli liman kentlerinden biri olarak birçok medeniyete ev sahipliği yapan Yumurtalık, kent merkezinde bulunan antik liman bölgesindeki kara kalesi ve sur duvarları kalıntıları, deniz kalesi, kıyı şeridi boyunca devam eden Aigeai Antik Kenti kalıntıları ve Süleyman Kulesi ilçe merkezinin önemli tarihi odak noktaları olarak günümüze ulaşmıştır. Tüm bu kültürel mirasın yoğunlaştığı Yumurtalık tarihi kent merkezi olarak nitelendirilen alan ve çevresindeki sahil bandı ilçe merkezindeki turizm odağını ve bu odağa bağlı turizm aksını oluşturmaktadır. 


Bu doğrultuda, 2021 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında desteklenen, Yumurtalık Kaymakamlığı’nın başvuru sahibi olduğu “Yumurtalık Kent Merkezi Kültürel Eksenli Kıyı Aksı Canlandırma Projesi” için Kaymakam Hasan Hüseyin Vural ve ÇKA Genel Sekreter V. Ahmet Rifat Duran arasında sözleşme imzalandı.


İlçe merkezinde, ziyaretçiler tarafından anlaşılması güç kültürel miras ögelerinin sunumu ile kıyı kullanımlarına yönelik hazırlanacak alt projelerin yasal, yönetsel, ekonomik, ticari, sosyal ve çevresel etkileri çerçevesinde çok boyutlu olarak ele alınması amaçlanan proje kapsamında, Yumurtalık kent merkezi üç alt bölgede incelenerek bu bölgelerin; kıyı planlaması, alan sunumu, çevre düzenleme projesi, ziyaretçi bilgilendirme merkezi, rekreasyon alanları, yeme-içme ve servis birimleri gibi alt projelere yönelik yapılacak çalışmalar için fizibilite raporu hazırlanacak.


6 ay sürecek projenin ortakları, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü, Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü’dür.