Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Üretim ve Genç İstihdamına Faizsiz Kredi Desteği
Haber Galerisi
  • Üretim ve Genç İstihdamına Faizsiz Kredi Desteği

  • 15 Kasım 2022

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genç İstihdamı Faizsiz Kredi Desteği Programı’nı ilan etti.


Program ile üretim ve genç istihdamı katkı sağlamak amacıyla KOBİ’lere, 2 milyon TL ye kadar faizsiz kredi desteği sağlayacak. Toplam bütçesi 50 milyon TL olan program ile işletmelere, 500 bin ve 2 milyon TL arasında, ilk 6 ayı geri ödemesiz 24 ay vadeli faizsiz kredi desteği verilecek.


Genç İstihdamı ve Katma Değer Artışı Sağlanacak


Program kapsamında, Adana’da hazır giyim ve mobilya sektöründe, Mersin’de gıda ve turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, genç istihdamına ve katma değer artışına katkı sağlayacak projeler desteklenecek.


Programa başvuru şartları ise şöyle:


ÇKA’ya en fazla bir projesi için destek başvurusunda bulunabilir ve değerlendirme sonucuna göre mali destek alabilir. Adana’da hazır giyim (NACE kodu 14 ve alt kırılımları) ve mobilya sektörlerinde (NACE kodu 31 ve alt kırılımları)  imalat yapan ya da yapacak olan KOBİ’ler;  Mersin’de gıda(NACE kodu 10 ve alt kırılımları) ve Turizm sektörlerinde (55.10, 55.20, 55.30 ve her birinin alt kırılımları)  faaliyet gösteren ya da gösterecek olan KOBİ’ler uygun başvuru sahipleridir. Destek oranı %100’dür. Proje uygulama süresi 6 aydır. Proje uygulama yeri Adana ve Mersin’dir.


Faizsiz Kredi Desteği Programı kapsamında, kâr amacı güden gerçek ve tüzel kişilerin Ajans tarafından desteklenmesi uygun görülen projeleri için, ilgili aracı kuruluş vasıtasıyla faizsiz kredi imkânı sağlanacak olup ilgili aracı kuruluş Başvuru Sahibinin kredi uygunluğunun mali kontrolü ve geri ödeme süreçlerinin aracılığını üstlenecek.


Programa elektronik ortamda son başvuru tarihi 30 Aralık 2022 olup, başvurular Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacak.