Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Üreten Şehirler Temiz Üretim Tematik Teknik Destek Programı İlan Edildi
Haber Galerisi
  • Üreten Şehirler Temiz Üretim Tematik Teknik Destek Programı İlan Edildi

  • 03 Mayıs 2023

Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından, Üreten Şehirler Programı kapsamında Adana Hacı Sabancı OSB ve Mersin-Tarsus OSB'de tekstil, gıda, metal ve makine sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara yönelik uygulamak üzere Üreten Şehirler Temiz Üretim Tematik Teknik Destek Programı ilan edildi.

Program kapsamında, bir arada temiz üretim standartlarını sağlamalarına yönelik kurumsal yaklaşımlar ve kapasite geliştirici işlemlere teknik danışmanlık desteği sağlanacak.

Üreten Şehirler Temiz Üretim Tematik Teknik Destek Programının hedef alanı, ticari Temiz Üretim Etüt kullanımının ve gerekli görülen işletmeler için etüde ek olarak Karbon Ayak İzi Ölçümü sorumlusunun gerçekleştirilmesidir.

Program için tahsis edilen kaynak 5 milyon TL'dir. Her bir tematik teknik desteğin Ajansa toplam maliyeti (KDV Dâhil) 200 bin TL olarak belirlenmiştir.

Söz konusu programa ilişkin başvurular, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden alınacaktır. Programa yıl boyunca yararlanılabilir ve programlardan yararlanılabilir 22 Aralık 2023 saat 23.59'dur.