Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Uluslararası İşgücü Genel Müdürü ve Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan  ÇKA'yı Ziyaret Etti
Haber Galerisi
  • Uluslararası İşgücü Genel Müdürü ve Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan ÇKA'yı Ziyaret Etti

  • 29 Mayıs 2018

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ortaklığında "Türkiye'de Uluslararası Koruma Başvuru ve Statü Sahipleri İçin İnsana Yakışır İş Olanaklarının Geliştirilmesi Projesi" yürütülmektedir. 

Projenin ana hedefi; "Uluslararası Koruma Başvuru ve Statü Sahibi Yabancılar"a yönelik güvenilir bilgi tabanı geliştirmek, geçimlerini sağlamalarına ve insana yakışır iş olanaklarına erişimlerine katkıda bulunmaktır. Proje çerçevesinde Adana'da kayıtlı olan geçici koruma statüsü sahibi, uluslararası koruma statü ve başvuru sahipleri ve Adana ilinde yaşayan vatandaşlarımıza istihdam olanakları hakkında bilgi vermek, mevzuat konusunda yardımcı olmak ve istihdam gerektiren sektörlere yönlendirmek amacıyla 29 Mayıs 2018 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Uluslararası Çalışma Örgütü ve Adana Sanayi Odası arasında bir protokol imzalanmış ve Sanayi Odası içerisinde "İstihdam Hizmet Bürosu" açılmıştır. 

Proje ve açılış töreni için Adana’ya gelen Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, İLO Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan, İLO Ulusal Program Yöneticisi Fatma Kaya Ergani ve İLO Kıdemli Program Yöneticisi Nejat Kocabay’dan oluşan heyet Çukurova Kalkınma Ajansı'nı ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu tarafından heyete, Ajansın bu alanda yürüttüğü çalışmaları hakkında bilgi verilerek, karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.