Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Tufanbeyli’de Değişim Yaratan Kadınlar Projesi' ne SOGEP Desteği
Haber Galerisi
  • Tufanbeyli’de Değişim Yaratan Kadınlar Projesi' ne SOGEP Desteği

  • 06 Ekim 2021

Tufanbeyli Belediyesi'nin Tufanbeyli de Değişim Yaratan Kadınlar Projesi'nin protokolü imzalandı.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen projenin protokolü, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü ve ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger arasında  imzalandı.


Proje ile  Tufanbeyli ilçesindeki sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı konumda olan kadınların yaşam kalitelerinin yükseltilmesi ve ilçenin kalkınma düzeyinin artırılması ile bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasına katkı sağlanması hedefleniyor.


Proje kapsamında, Tufanbeyli'de Eleme ve Bakliyat Tesisi oluşturulacak,  ilçenin en büyük eksikliği olan yerel değerlerin markalaşma süreci başlatılarak ilçenin sosyo-ekonomik gelişmişliği yönünde büyük bir eksikliği giderilmiş olacak. Tesisin oluşturulması ile birlikte ilçede yaşayan dezavantajlı kadınların istihdam edilebilirlikleri arttırılacak.


18 ay sürecek projede, ilçe halkına sunulan hizmet kalitesinde artış sağlanacak ve hedef gruba MEB onaylı sertifikalı eğitim verilerek mesleki becerileri geliştirilecek. İlçe değerleri ve lezzetleri yaygınlaştırılarak turizm değeri oluşturulacak. İlçeye özgü ürünler oluşturularak satış noktalarında sürdürülebilir olarak satılması sağlanacak. Tesisin çalışması ile birlikte belediye iştiraki vasıtasıyla 15 kişi daimi olarak istihdam edilecek.


Tufanbeyli Kaymakamlığı ortaklığında yürütülecek projenin toplam bütçesi 2.001.500,00 TL olup 1.350.000,00 TL  ÇKA  tarafından sağlanacak.