Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
“Travma Psikolojik Danışmanlığı Eğitimi
Haber Galerisi
  • “Travma Psikolojik Danışmanlığı Eğitimi" Projesinin İmzası Atıldı

  • 10 Ağustos 2021

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2021 yılı Teknik Destek Programı Mayıs Haziran dönemi başvuruları kapsamında desteklenen Adana Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün “Travmatik Olaylar ve Psikolojik Travma Yaşayan Bireylere Psikolojik Danışmanlık Eğitimi” projesinin protokolü imzalandı.


Proje sözleşmesi, ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger ve Adana Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer arasında imzalandı.


Proje ile travmatik yaşam olaylarını yaşayan, olay anında ve olaydan sonra travmanın etkisinden kurtulamayan kişilere yönelik en doğru bilgilendirme, rehberlik ve danışmanlık hizmetinin verilerek bu bireylerin normal yaşamlarına uyumlarını kolaylaştırarak travmanın ruhsal etkilerini en aza indirgemek ve travma öncesi önleyici hizmet niteliğinde travmadan korunma ve bilgilendirme, travma sonrası erken müdahale ve travma sonrası bilgilendirme, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilmesi amaçlanıyor.


Bu kapsamda, il müdürlüğünde çalışan ilgili personellerin doğal afetler, şiddet, istismar, savaş ve ölüm vb. olaylardan dolayı travma yaşamış başta şehit çocukları ve yakınları olmak üzere, kuruluşta koruma bakım altında kalan ve ani şekilde ebeveynlerini kaybetmiş çocuklar, istismar mağduru çocuklar ile suça sürüklenmiş çocuklar ve şiddet mağduru kadınlara travma konusunda faydalı olacak biçimde psiko-sosyal desteğin verilmesi için 40 kişilik meslek elemanına “Travma Psikolojik Danışmanlığı” eğitimi verilecek.