Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Tarsus OSB’de Atık Su Arıtma Tesisi Kurulumu için Fizibilite Yapılacak
Haber Galerisi
  • Tarsus OSB’de Atık Su Arıtma Tesisi Kurulumu için Fizibilite Yapılacak

  • 02 Kasım 2022

Doğal kaynaklara ve çevreye verilen etkinin en aza indirilmesini sağlamak, çevreyi kirletmemek için mevcut olan teknolojileri kullanmak politikasıyla, firmalardan kaynaklanan evsel ve endüstriyel atık suların arıtılması amacıyla kurulması planlanan “Atık Su Arıtma Tesisi Kurulumu” fizibilite projesi imzalandı.


Çukurova Kalkınma Ajansı 2022 yılı Fizibilite Destek Programı kapsamında desteklenen projenin sözleşmesi, ÇKA Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran ve Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan V. Hasan Ruhi Koçak arasında imzalandı. 


Tarsus OSB tarafından yürütülecek proje ile OSB’nin faaliyete geçme süresini hızlandıracak ve bölgeye yatırım yapmak isteyen potansiyel yatırımcılara kılavuzluk edecek fizibilite raporu hazırlanacak. Fizibilite sonucunda kurulması planlanan atık su arıtma tesisi ile çevre kirliliğinin azaltılması ve doğal kaynakların tekrar kullanıma sunulması için evsel ve endüstriyel atık suların ileri teknoloji ile geri kazanımının sağlanması, çevresel altyapının geliştirilmesi amaçlanıyor.