Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni Adana'da
Haber Galerisi
  • Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni Adana'da

  • 19 Nisan 2019

Ticaret Bakanlığı'nın sosyal kooperatifçiliği canlandırmak amacıyla geliştirdiği proje kapsamında İstanbul'dan hareket eden "Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni, son durağı olan Adana'ya geldi. 

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ile TCDD iş birliğiyle hayata geçirilen Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni projesinde, 5 Nisan'da İstanbul Sirkeci Garı'ndan hareket eden tren Ankara, Kayseri, Sivas, Malatya, Gaziantep ve Hatay illerinin ardından son durağı olan Adana Garı'na ulaştı. Adana'ya gelen trendeki heyet, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve beraberindekilerle karşılandı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, eğitim treninin ilkbahar seferini Adana’ya gerçekleştirdiği ziyaretle tamamladığına değinerek ‘’Sosyal devlet, vatandaşlarının ekonomik ve toplumsal sorunları başta olmak üzere, her konuda gereken önlemleri alan bir devlet modelidir. Devletimiz de bugün anayasa ve yasalarımızın çizdiği çerçevede tüm vatandaşlarımıza, imkânları ölçüsünde sosyal hizmetleri sunmaya devam etmektedir. Gelişmiş ülkelerde sosyal ve yarı kamusal hizmetlerin sunumu, sivil toplum kuruluşları ve kâr amacı gütmeyen sosyal kooperatifler eliyle de yürütülmektedir. STK'lar ve Sosyal kooperatifler, kamunun en önemli paydaşlarıdır.’’ dedi.

Törenin ardından Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ev sahipliğinde “Sosyal Kooperatif Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

ÇKA Genel Sekreteri Dr Lutfi Altunsu konuşmasında, sosyal ekonomi alanında faaliyet gösteren ve ülkelerin kalkınma gündemine katkıda bulunan sosyal kooperatiflerin, bir sosyal girişimcilik modeli olarak birçok AB ülkesinde yasal mevzuat kapsamında tanınmış ve yaygınlaşmıştığını belirterek, “Dünyada sosyal kooperatifçilik modelinin gelişmesinin bir yansıması olarak Türkiye’de de son dönemde sosyal kooperatiflerin alternatif bir örgütlenme modeli olarak kabul edilmeye başlamıştır.”  şeklinde konuştu.

Altunsu, ÇKA olarak 2019 yılı için hazırlanan sonuç odaklı programlardan biri olan “Dezavantajlı Mahallelerde Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Sonuç Odaklı Programı kapsamında öngörülen önemli faaliyetlerden birinin “Sosyal Girişimcilik ve Sosyal İnovasyon Alanlarında Farkındalık Etkinlikleri ve Fikir Atölyeleri Düzenlenmesi” olduğuna dikkat çekerek, “Bölgemizin önemli sosyal uyum sorunlarından hareketle, bu sorunların çözümüne yönelik yenilikçi çözümler üretmeyi hedefleyen bu çalışma çerçevesinde yapacağımız faaliyetler özü itibariyle sosyal kooperatifçilik ile aynı hedeflere yöneliktir. Bu noktada yapacağımız farkındalık çalışmalarına sosyal kooperatifçiliği de eklemekten memnuniyet duyacağımızı söylemek isterim. “ dedi.   

Toplantıda Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper Bozkurt da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzmanı Gökçen Mert Korkmaz, Sosyal Kooperatifçilik ile ilgili sunum gerçekleştirdi.