Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) aracılığıyla desteklediği, 2019 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Yüreğir Belediyesi’nin "Yüreğir Sosyal Girişimcilik Merkezi” ve Aladağ Belediyesi’nin “Kuzey Adana Kalkınma Programı” projeleri destek almaya hak kazandı.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirilen imza törenine, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Saimbeyli Belediye Başkanı Şahin Gökçe katıldı.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana’mızın böyle güzel iki projeye daha sahip olacak olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Gerçekleştirildiğinde ilimizi; sosyal girişimcilik, istihdam, üretim, tanıtım, turizm gibi birçok alanda daha da ilerleteceğini düşündüğümüz projelerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’ dedi.
ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu konuşmasında projeler ile ilgili şu bilgileri verdi:
Yüreğir Sosyal Girişimcilik Merkezi
“Yüreğir Sosyal Girişimcilik Merkezi Projesi’nin yürütücüsü Yüreğir Belediyesidir. Proje kapsamında kurulacak Sosyal Girişimcilik Merkezi’nde, sosyal girişimcilik eğitimleri, etkinlikler, ortak çalışma alanları ve yeni iş modellerinin oluşturulması ile sosyal girişimciliğin geliştirilmesi ve bu sayede hem gençlerin sosyal girişimlerini oluşturarak iş sahibi olmaları ve istihdam yaratmaları hem de sosyal girişim fikirlerine destek verilerek sosyal problemlere çözüm oluşturulması amaçlanmaktadır.”
Projenin, ilçede yaşayan sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan, dezavantajlı durumdaki kadınlar, gençler, işsizler, engelliler, sosyal girişimcilik fikri olanları hedeflediğini belirten Altunsu, 2.420.000 TL bütçeli projenin, 2.000.000 TL’sinin SOGEP tarafından karşılandığını kaydetti.
Kuzey Adana Kalkınma Programı
Genel Sekreter Altunsu, Adana’ya kazandırılan diğer bir projenin Kuzey Adana Kalkınma Programı Projesi olduğunu belirterek, “Proje ile ilçe bazında üretim tesisleri kurulması, yöresel ürünlerin işlenmesine yönelik mesleki eğitim kursları, e-ticaret, kooperatifçilik eğitimleri verilmesi planlanmaktadır. Ayrıca işlenen yerel ürünlerin proje kapsamında kurulması planlanan e-ticaret sitesi ve Sarıçam Belediye ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin belirleyeceği satış noktalarında satışının yapılması planlanmaktadır. “ şeklinde konuştu.
Altunsu “Aladağ Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu projenin ortakları ise Feke Karaisalı, Saimbeyli, Pozantı, Tufanbeyli Belediyesi ve Kaymakamlıklarıdır. Projenin toplam bütçesi 2.780.000,50 TL olup, SOGEP destek miktarı ise 2.500.000,50 TL’dir.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve proje sahipleri arasında sözleşmeler imzalandı.