Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
SOGEP Desteğiyle Mersin’li Gençler için Mesleki Eğitim Atölyeleri Kuruluyor
Haber Galerisi
  • SOGEP Desteğiyle Mersin’li Gençler için Mesleki Eğitim Atölyeleri Kuruluyor

  • 24 Kasım 2020

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) aracılığıyla desteklediği Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Akdeniz Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu, Mersin Üniversitesi, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün proje ortağı olduğu  “Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri” projesi için imzalar atıldı.


Mersin Valiliği Toplantı Salonu’nda Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirilen imza törenine, Akdeniz Belediye Başkanı M.Muhammet Gültak, Mersin Üniversitesi Rektör Yrd. Erol Yaşar, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger ve ilgili yetkililer katıldı.


İmza töreninde yaptığı konuşmasında, projenin gençler ve engelli bireyler açısından önemine değinen Vali Su, proje ile bölgede mesleki yeterliliği olmayan gençlere ve bedensel engelli bireylere eğitim verilerek onların iş sahasına kazandırılmasının ve böylece kaliteli iş elemanları yetiştirilmesinin amaçlandığını belirterek, projenin hayırlı olmasını temenni etti.


ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger ise proje ile ilgili şu bilgileri verdi;


“Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri” projesi ile mesleki yeterliliği bulunmayan 18-30 yaş aralığındaki 72 işsiz gençlerin mesleki eğitimler ile yetkinliklerinin arttırılması ve böylelikle işgücüne katılımlarının sağlanmasının amaçlandığını belirterek,  kurulacak 4 mesleki eğitim atölyesinde inşaat, imalat sanayi, hizmetler ve ticaret sektörlerine yönelik mesleki eğitimlerin verilmesinin planlandığını ifade etti.
Ayrıca Ülger, projenin 18 ay süreceğini, toplam bütçesi 1.500.000,00 TL olan projenin 1.350.000,00 TL sinin SOGEP tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.


Konuşmaların ardından, Akdeniz Belediye Başkanı M. Muhammet Gültak ve ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger arasında proje protokolü imzalandı.