Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Sektörel Çalıştayları tamamlayan ÇKA; Odak Grup Toplantıları ve Tematik Çalıştaylar ile Bölge Planı çalışmalarını sürdürüyor:
Haber Galerisi
  • Sektörel Çalıştayları tamamlayan ÇKA; Odak Grup Toplantıları ve Tematik Çalıştaylar ile Bölge Planı çalışmalarını sürdürüyor:

  • 25 Nisan 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı; 2014-2023 yıllarını kapsayacak olan ve bölgenin önümüzdeki 10 yılına dair stratejik gelişme eksenlerinin ortaya konacağı Bölge Planı’nı katılımcı planlama yaklaşımı ile hazırlıyor.
Bu kapsamda Çukurova Kalkınma Ajansı 18 Şubat Pazartesi günü Adana İbis Otel’de gerçekleşen Tekstil-Hazır Giyim ve Konfeksiyon odak grup toplantısıyla sektörel çalıştayları tamamladı. Bugüne kadar kimya, gıda-içecek, turizm, mobilya, makine-metal işleri, yenilenebilir enerji, lojistik ve tekstil, hazır giyim-konfeksiyon gibi bölgenin öne çıkan alanlarında Adana ve Mersin’de kamu, STK ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla toplantılar düzenleyen ÇKA; bu toplantılarda sektörlerdeki yerel aktörlerin görüş ve strateji önerilerini masaya yatırdı. 
Sektörel çalıştayların tamamlanmasının hemen ardından tematik toplantılara başlayan ÇKA; bu alandaki ilk odak grup çalışmasını 19 Şubat Salı günü Adana Tarihi Kız Lisesi’nde gerçekleştirdi. Adana Kent Konseyi ve STGM Adana Yerel Destek Merkezi işbirliğinde düzenlenen “Kadın Odak Grup Toplantısı” na ‘Sosyal Uyum’ tematik alanı kapsamında ve Toplumsal Fırsat Eşitliği başlığı altında Adana’da kadın alanında çalışan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyen 18 temsilci katıldı. Toplantıda kadın kuruluşları temsilcilerinin 2014 – 2023 Bölge Planı’na katkı sağlayacak çözüm ve strateji önerileri alındı. 
Önümüzdeki günlerde engelli, çocuk ve gençlik alt başlıklarında ‘Toplumsal Fırsat Eşitliği’ üzerine çalıştaylara devam edecek olan ÇKA; Mart ayı sonuna kadar düzenleyeceği birçok tematik toplantıyla bölgedeki yerel paydaşların görüşlerinin Bölge Planı’nda katılımcı bir anlayışla yer almasını hedeflemektedir.