Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Saimbeyli Ekoturizmine ÇKA Desteği
Haber Galerisi
  • Saimbeyli Ekoturizmine ÇKA Desteği

  • 27 Ocak 2022

Obruk Şelalesi ve mavi kelebek başta olmak üzere bölgede güçlü turizm potansiyeli barındıran Adana’nın Saimbeyli ilçesinin, önemli turizm destinasyonu ve marka haline gelmesi için önemli bir adım atıldı.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca koordine edilen Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen 2021 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında desteklenen Saimbeyli Belediyesi’nin “Saimbeyli Obruk Şelalesi Ekoturizm Fizibilite Çalışması” projesi imzalandı.

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ve ÇKA Genel Sekreter V. Ahmet Rifat Duran arasında imzalanan proje, Saimbeyli’nin turizm yoluyla kalkınmasına katkı sağlayabilecek imkânları ve kapasiteyi ortaya koyarak, bölgedeki turizm odaklı yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirecek.

6 ay sürecek proje kapsamında, Obruk Şelalesi ve Tabiat Parkı'nda konaklama tesisleri kurulması, peyzaj düzenlemeleri yapılması, ilçenin diğer tarihi ve doğal güzelliklerini de kapsayacak trekking rotaları belirlenmesi, mavi kelebek gözlem faaliyetleri düzenlenmesi ve tanıtım stratejisi belirlenmesi gibi çalışmaların hayata geçirilmesi için fizibilite çalışması yapılacak.