Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
 Sağlık Turizmi Kümelenme Toplantısı ÇKA ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Haber Galerisi
  • Sağlık Turizmi Kümelenme Toplantısı ÇKA ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

  • 16 Nisan 2013

“Sağlık Turizmi Kümelenme Yol Haritası” çalışmaları kapsamında bu yıl içerisinde düzenlenen toplantıların beşincisi Çukurova Kalkınma Ajansı’nın ev sahipliğinde 11 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirildi. Genel Sekreterimiz Zekeriya ŞARBAK’ın açılış konuşmaları ile başlayan toplantıya Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni ALDIRMAZ, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi SÜRENKÖK, Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet ÖZER, kamu ve özel hastane temsilcileri, seyahat acentaları temsilcileri ile diğer kamu ve özel kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.   

Toplantıda, yaklaşık bir yıldır devam eden Sağlık Turizm Kümelenmesi çalışmalarında izlenen süreç özetlenerek yapılmış olan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi. Ayrıca toplantıya Ankara’dan gelerek katılım sağlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcisi Gülşah YILMAZ, kümelenme destek programları yönetmeliğinin ilanı sonrası 2013 yılında çıkılması planlanan küme hibe destek programları hakkında ön bilgilendirmede bulundu. 

Toplantı sonunda, sağlık turizmi kümelenmesi konusunda bir strateji belgesinin ivedilikle oluşturulması için bir çalışma grubunun meydana getirilmesine karar verildi. Çukurova Üniversitesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, ÇKA, Adana Sağlık Turizm Derneği, Sağlık İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve özel hastaneler ile TURSAB temsilcilerinden oluşan 8 ila 10 kişilik çalışma grubunun, söz konusu strateji çalışmasını 3 aylık bir zaman zarfında tamamlayarak diğer küme paydaşlarının görüş ve önerilerine sunmaları kararlaştırıldı. Bu çerçevede çalışmanın 31 Mart 2013 tarihine kadar tamamlanarak, düzenlenecek olan bir toplantıyla paylaşılması öngörüldü.