Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Mevsimlik Tarım İşçilerinin COVID-19 Salgınını Önlemek ve Gıda Tedarik Zincirinin Güvenliğinin Sağlanması Projesi için İmzalar Atıldı
Haber Galerisi
  • Mevsimlik Tarım İşçilerinin COVID-19 Salgınını Önlemek ve Gıda Tedarik Zincirinin Güvenliğinin Sağlanması Projesi için İmzalar Atıldı

  • 30 Nisan 2020

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından koordine edilen Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında Adana Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından hazırlanan “Mevsimlik Tarım İşçilerinde COVID-19 Salgınını Önlemek ve Gıda Tedarik Zincirinin Güvenliğinin Sağlanması Projesi” için imzalar atıldı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu tarafından imzalanan proje, Adana’da mevsimlik tarım işçilerini Covid-19 salgınından korumayı ve tarım ürünlerinin hasat sonrasında hijyenik olarak tüketiciye ulaşmasına yönelik tedbirlere katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Proje ile Adana’nın 4 ilçesinde (Seyhan, Yüreğir, Karataş ve Yumurtalık) 50 çadır bölgesinde yaşayan yaklaşık 15.000 mevsimlik tarım işçisi için COVID-19 salgınına karşı yeterli önlemler alınacak, çadır bölgeleri için ilçelere istihdamı sağlanan mobil sağlık ekipleri sayesinde virüs taşımasından şüphelenilen vakalara ön test hizmeti ile olası salgınların büyümesi önlenecek, çadır bölgelerinde bulundurulacak eğitimli sağlık elçileri ile hızlı ve etkin kontroller sağlanacaktır. Ayrıca, hasat edilen tarım ürünlerinin hijyenik şartlarda tüketiciye sunulması için çadır bölgelerinde hızlı ve etkin dezenfekte uygulamaları çalışmaları da yapılacaktır.

Toplam bütçesi 520.325,00 TL olan projenin tamamı ÇKA tarafından karşılanacaktır.