Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Mersin Valiliği’nin “AB Yeşil Mutabakatı ve İl ve Bölge Sanayine Etki Analizi” Projesi İçin İmzalar Atıldı
Haber Galerisi
  • Mersin Valiliği’nin “AB Yeşil Mutabakatı ve İl ve Bölge Sanayine Etki Analizi” Projesi İçin İmzalar Atıldı

  • 10 Ağustos 2021

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2021 yılı Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan  Mersin Valiliği’nin “AB Yeşil Mutabakatı ve İl ve Bölge Sanayine Etki Analizi” projesi için imzalar atıldı.


Proje sözleşmesi ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger ve Mersin Valiliği AB ve Dış İlişkiler Ofisi Müdürü Murat Ozan arasında imzalandı.


Yeşil Mutabakat, AB'nin 2050'ye kadar net sera gazı emisyonlarının sıfırlanması, ekonomik büyümenin kaynak kullanımına bağlılığının sona ermesi ve kimsenin ve hiçbir bölgenin geride bırakılmaması temel hedeflerini içeren yeni büyüme stratejisidir. Çevresel faktörleri ve iklim değişikliğinin etkisini minimize etmek için Avrupa Birliği; 2050'ye kadar net sera gazı emisyonlarının sıfırlanmasını hedeflediği, AB Yeşil Mutabakat stratejisini ortaya koymuştur. 


Yeşil Mutabakatla yaşanan dönüşüm ve değişim, Mersin ve bölge ekonomisi için gelecekte çevre ve iklim ile ilgili karşılaşabilecek her türlü tehditlere daha güçlü bir politika izleyecek ve Mersinde yaşayan bölge halkı için yeni iş fırsatları yaratacak. 


İmzalanan protokol kapsamında, Yeşil Mutabakatın Mersin ve bölge sanayisine etkisini analiz etmek amacıyla danışmanlık hizmeti alınacak.