Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Mersin Valiliği ile Cennet Cehennem Ören Yeri Çevre Düzenlemesi, Meryem Ana Kilisesi ve Zeus Tapınağı Restorasyon İşi projesi için sözleşme imzalandı
Haber Galerisi
  • Mersin Valiliği ile Cennet Cehennem Ören Yeri Çevre Düzenlemesi, Meryem Ana Kilisesi ve Zeus Tapınağı Restorasyon İşi projesi için sözleşme imzalandı

  • 19 Şubat 2014

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA)  ve Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı arasında Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında “Cennet Cehennem Ören Yeri Çevre Düzenlemesi, Meryem Ana Kilisesi ve Zeus Tapınağı Restorasyon İşi” projesi için ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve Vali Yardımcısı YİKOB Başkanı Süleyman Deniz arasında sözleşme imzalandı.

Proje ortağı Adana Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü olan 10 milyon TL bütçeli “Cennet Cehennem Ören Yeri Çevre Düzenlemesi, Meryem Ana Kilisesi ve Zeus Tapınağı Restorasyon İşi” ile Cennet Cehennem’e gelen ziyaretçilerin konfor şartlarını arttıracak bir merkez ve çevre düzenlemesi işi yapılması planlanmaktadır.

18 ay sürmesi planlanan proje kapsamında, 580 metrekare kapalı alan kurulacak olup bu alan içerisinde gelen ziyaretçilerin rahatça vakit geçirebileceği kafeterya, hediyelik eşya satış birimleri, tuvaletler, bebek bakım odası, mescit, sinevizyon salonu gibi mekanlardan oluşan bir karşılama merkezi yapılacaktır. Ayrıca 89 araba ve 9 Otobüs kapasiteli bir otopark yapılacak olup gelen ziyaretçilerin cennet ve cehennem obruklarına rahat ulaşımını sağlayacak yürüyüş yolları kurulacaktır. Cehennem obruğunun üstüne çelik konstrüksiyonlu bir seyir terası yerleştirilerek bu terasın zemini yer yer camla kaplanacaktır. Cennet Obruğuna ise yaklaşık 30 kişilik panoramik bir asansör yapılması planlanmaktadır. Ayrıca, proje kapsamında Zeus Tapınağı ve Meryem Ana Kilisesinin restorasyon uygulamaları da yer almaktadır. (25 Aralık 2017)