Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Mersin Su Sporları ve Yaşam Merkezi'nin 2. Etabı İçin İmzalar Atıldı
Haber Galerisi
  • Mersin Su Sporları ve Yaşam Merkezi'nin 2. Etabı İçin İmzalar Atıldı

  • 12 Temmuz 2021

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen 2021 yılı Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün  “Mersin Su Sporları ve Yaşam Merkezi II. Etap” projesi protokolü ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger ve İl Müdürü Emre Duru arasında imzalandı.


18 ay sürecek projenin amacı, turizm faaliyetlerinin deniz turizmi odaklı yaklaşım çerçevesinde geliştirilerek, deniz turizminden elde edilen katma değerin yükseltilmesi ve Mersin ilindeki deniz turizminden yararlanan turist sayısının arttırılması ile deniz turizmi kaynaklı gelirlerin arttırılmasıdır.


Proje kapsamında Silifke ilçesinde, 26 adet bungalov ev, ahır, karşılama ve güvenlik birimleri, manej alanı, okçuluk atış alanı, 2 adet tenis kortu ve 2 adet basketbol alanı yapılacak. Merkez bünyesinde 20 sürekli, 50 geçici personelin istihdam edilmesi bekleniyor.


Projenin ortağı, Mersin Valiliği, Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Silifke Belediyesi’dir. Toplam bütçesi 2 milyon 375 bin TL olan projenin 1 milyon 750 bin TL si ÇKA tarafından karşılanacak.