Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Mersin 'Narenciye Festivali' ile Renklendi
Haber Galerisi
  • Mersin 'Narenciye Festivali' ile Renklendi

  • 08 Kasım 2019

Mersin Valiliği himayesinde, Ticaret Borsası koordinatörlüğünde; Büyükşehir Belediyesi,  Çukurova Kalkınma Ajansı ile çok sayıda kurum ve kuruluşun katkılarıyla bu yıl 7. kez düzenlenen “Uluslararası Mersin Narenciye Festivali” 1-3 Kasım tarihlerinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

25 ülkeden 700 performans sanatçısının dans gösteriyle renk kattığı festivalde,  defileler, konserler, narenciye ürünlerinden yapılan devasa figürler, alanda kurulan stantlar ve narenciye ürünlerinden yapılan farklı lezzetler, gastroshowlar vatandaşların coşku dolu üç gün geçirmesine olanak sağladı.

Oldukça renkli ve keyifli anların yaşandığı festivalde, Adnan Menderes Bulvarı sarı ve yeşil renklere büründü. 70 dönümlük alanda kurulan stantlarda başta narenciye ürünleri olmak üzere çeşitli tanıtımlar yapılırken, festivali dolaşan vatandaşlar dolu dolu bir hafta sonu geçirdi. İki ayrı sahnede toplam 36 konser ve gösteriyle keyifli anlar yaşayan vatandaşlar, dünyaca ünlü Kanun Virtüözü Ahmet Baran ve Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Turan konserinde büyük ilgi gösterdi.

Festival'e davet kapsamında hafta boyunca Senegal, Kolombiya, Şili, Hindistan, Meksika, Gine, Kore, Polonya, Nepal, Kazakistan, Gürcistan, Rusya ve Dağıstan, Azerbaycan, İtalya, Bulgaristan, Yunanistan, Moldova, Belarus, Tunus, Cezayir, Bangladeş, Bosna–Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’dan dansçılar ülkelerine özgü performanslarını sergilediler.

Geçtiğimiz sene izleyicilerimizden tam not alan flyboard ve su jeti gösterileri bu sene Mersin Narenciye Festivali Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası olarak gerçekleştirildi. Flyboard ve su jeti yarışmalarında 9 kategoride 28 sporcu yarıştı.Ve yine Mersin’in masmavi denizi yelken yarışlarına ev sahipliği yaptı.

Ayrıca festival kapsamında, ünlü şeflerin sunum yaptığı gastro showlar da yapıldı. Mersin'in yerel lezzetleri olan; humus, tantuni, cezerye, şalgam, fındık lahmacun, içli köfte ve portakallı kek, festival ziyaretçilerinden tam not aldı.  Öte yandan, özel bir üniversitenin aşçılık bölümü öğrencileri tarafından bir rekor denemesi gerçekleştirildi. 65 kilo et kullanarak 33 metre uzunluğunda tantuni yapan öğrenciler, rekoru kırmayı başardılar.