Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Mersin Narenciye Festivali İle Renklendi
Haber Galerisi
  • Mersin Narenciye Festivali İle Renklendi

  • 20 Kasım 2018

 

Mersin Valiliği himayesinde, Ticaret Borsası koordinatörlüğünde; Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçe belediyeleri, Çukurova Kalkınma Ajansı ile çok sayıda kurum ve kuruluşun katkılarıyla bu yıl 6’ıncısı düzenlenen “Uluslararası Mersin Narenciye Festivali” 17-18 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.

 

“Mersin Narenciyedir, Narenciye Hayattır” teması ile gerçekleştirilen etkinlikte, 70 dönümlük festival alanında, 70 ton narenciye kullanılarak yapılan süslemeler ve mobil figürler ile tam bir narenciye dünyası oluştururken, ahtapot, gitar, tren, yılan, semazen, uçak, helikopter, araba, zürafa vb. toplam 30 figür katılımcıların yoğun ilgi odağı oldu.  

Rusya, Kamerun, Hırvatistan, Hindistan, Kırgızistan gibi 30'a yakın ülkeden gelen yaklaşık 700 gösteri sanatçısı yerel kıyafetleri ve geleneksel dans gösterileri ile festivale renk kattı. 55 farklı yerli grup ise performanslarıyla izleyenlerin büyük beğenisini topladı. 2 bin 500 kişinin yer aldığı Narenciye Festivali açılış korteji oldukça coşku dolu ve görkemli geçti.

Narenciye ürünleri kullanılarak hazırlanan Narenciye temalı defile sarı, turuncu ve yeşilin tüm canlılığını ve enerjisini yansıttı. Ödüllü fotoğraf, satranç ve yelken yarışmaları ise büyük ilgi gördü.

150'ye yakın firma, sivil toplum örgütü, kurum ve kuruluş tarafından açılan stantlar ve yapılan ikramlar ile adeta bir açık hava fuarı oluşturuldu. Ayrıca, narenciye ürünlerinin özellikle genç nesillere benimsetilmesi amacıyla 20 bin ilköğretim öğrencisine narenciye dağıtımı gerçekleştirildi.

Yine organizasyon kapsamında, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden ünlü şefler iki gün boyunca narenciye lezzetlerinden oluşan olağanüstü bir Gastro Show gerçekleştirdiler.

Oldukça renkli ve keyifli anların yaşandığı festivalde vatandaşlar; Galatasaray Meydanı, Kızkalesi ve Side Sütunlarındaki etkinliklerde çalan müzik eşliğinde eğlendiler. Adnan Menderes Bulvarı turuncu, sarı ve yeşil renklere bürünürken, 2 gün boyunca gerçekleştirilen etkinlikler üç yüz bini aşkın Mersinli tarafından ilgi ile takip edildi.