Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Mersin İnovasyon Merkezi Çalıştayı 17-18 Haziran tarihlerinde Mersin'de yapıldı.
Haber Galerisi
  • Mersin İnovasyon Merkezi Çalıştayı 17-18 Haziran tarihlerinde Mersin'de yapıldı.

  • 07 Haziran 2013

ÇKA 2012 Mali Destek Programları kapsamında desteklenen “Yaratıcılık ve İnovasyon Merkezi” projesi kapsamında ve Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) tarafından yürütülen “Vizyon Belirleme ve Stratejik Plan Geliştirme Çalıştayı” 17-18 Haziran tarihlerinde Mersin’de gerçekleştirildi. Mersin HiltonSA Oteli’nde düzenlenen çalıştaya Mersin Valisi ve ÇKA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Güzeloğlu ve Dünya Ticaret Merkezi Brüksel CEO’su Anders Berner’in yanı sıra çok sayıda girişimci, akademisyen ve yönetici de katıldı.

Mersin Valisi ve ÇKA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Güzeloğlu, çalıştayın ilimiz ve ülkemiz adına kazanımlar getirmesini ve bölge ve ülke genelinde örnek olmasını dilediğini belirterek “Türkiye, 2023 yılı hedeflerine yol alırken sıklıkla ifade ettiğim gibi Mersin bu büyümenin, kalkınmaya dönük ivmenin tamamlayıcısı ve zenginleştiricisi büyük bir kenttir. 25 milyar dolar ile ülkemizin 2’inci büyük dış ticaret kenti olan Mersin,  Doğu Akdeniz ve ülkemizin en büyük 2’inci limanına sahip, tarımdan turizme, sanayiden hizmetler sektörüne kadar iddiasını açık şekilde ortaya koyan ve bu değerleriyle Türkiye’nin büyüklüğüne katkı koyan bir şehirdir. İlimizin, tüm kalkınma dinamikleriyle, kalkınmayı bir bütün olarak ele alması ve tüm kurumları bu hedefler doğrultusunda buluşturması hayati bir gereklilik olarak önümüzde durmaktadır” dedi.

Dünya Ticaret Merkezi Brüksel CEO’su Anders Berner ise çalıştaya katılmaktan ve ilk defa geldiği Mersin’de bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Berner, “Bu güzel program ve gülen yüzler için herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kapanış konuşmalarında, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin’e bir Dünya Ticaret Merkezi kurulması konusunda görüşmeler yaptığını vurgulayan Berner, bu projenin hayata geçmesi halinde tüm deneyimlerini ve bilgi birikimini paylaşmaktan mutluluk duyacağını dile getirdi.

Çalıştay kapanış toplantısında konuşan Ajans Genel Sekreter Vekili Dr. Konuralp Sezgili ise, inovasyon ve kalkınma arasındaki sıkı bağa dikkat çekerek, kamu kesiminin bu noktadaki stratejik rolü ile ilgili bilgiler verdikten sonra ÇKA’nın bu husustaki temel yaklaşımını ve çalışmalarını aktardı.  

Kapanış toplantısında Mersin İnovasyon Merkezi Vizyon Belirleme ve Stratejik Plan Geliştirme Çalıştayı'nı değerlendiren, stratejik planın kilit noktalarını özetleyen ve proje faaliyetlerini katılımcılar ile paylaşan Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, projeye ve çalıştaya katkılarından dolayı ÇKA Genel Sekreter vekili Dr. Konuralp Sezgili ve Dünya Ticaret Merkezi CEO’su Sn. Anders Berner’a teşekkür plaketlerini verdi.