Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Mersin'de Mevsimlik Tarım İşçilerine Yönelik Covid 19 İle Mücadele Desteği
Haber Galerisi
  • Mersin'de Mevsimlik Tarım İşçilerine Yönelik Covid 19 İle Mücadele Desteği

  • 12 Mayıs 2020

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından koordine edilen Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında desteklenen “Mevsimlik Tarım İşçilerinin ve Ailelerinin Covid-19 Salgınına Karşı Korunması Projesi” sözleşmesi Mersin Valisi Ali İhsan Su ve ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu tarafından imzalandı. 


Mersin Valiliği, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Mersin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortaklığında yürütülecek proje kapsamında;
Mevsimlik tarım işçilerinin ve ailelerinin kişisel temizlik ve hijyen koşullarının iyileştirilmesi, Koronavirüs hastalığı ve korunma yollarına ilişkin bilgilendirme yapılması,  hastalığa karşı toplumda kalıcı davranış modellerinin yerleşmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. 


Proje ile Covid-19 salgını ile mücadelede çok taraflı bir sistem kurularak Mevsimlik işçi yerleşkelerinde, işçileri yöneten elçi, işveren ve tarım aracılarına bu salgınla mücadelede işçilere rol model olması için görsel ve uygulamalı eğitimler verilecek ve salgına karşı bilinç artırılacaktır.  Akdeniz ilçesi Toros mahallesinde, Tarsus ilçesi Kelahmet köyünde ve Silifke ilçesi Kurtuluş mahallesinde çalışan toplamda 1470 işçinin gerek sağlık gerekse iş ve çalışma takiplerinin yapılması için geliştirilen yazılım ile sürdürülebilir bir izleme ve önleme mekanizması kurulacaktır.


Toplam bütçesi 903.270,29 TL olan projenin tamamı ÇKA tarafından karşılanacaktır.