Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Mermer Sektöründe İşbirliği Kapasitesi Arttırılmasına ÇKA Desteği
Haber Galerisi
  • Mermer Sektöründe İşbirliği Kapasitesi Arttırılmasına ÇKA Desteği

  • 15 Aralık 2021

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2021 yılı Teknik Destek Programı Eylül- Ekim dönemi başvuruları kapsamında desteklenen, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nca hazırlanan “Mermer Sektöründe İşbirliği Kapasitesinin Artırılması, Kümelenme Stratejilerin Hazırlanmasına Yönelik Eğitim” projesi için imzalar atıldı.


Proje sözleşmesi ÇKA Genel Sekreter V. Ahmet Rifat Duran ve Silifke TSO Genel Sekreteri Recep Yıldırım Baydar arasında imzalandı.


Proje kapsamında; Mersin’in Silifke İlçesinde Ticaret Ve Sanayi Odasına kayıtlı mermer sektör temsilcileri ve Oda personeli mermer sektöründe işbirliği kapasitesinin artırılması, kümelenme stratejilerin hazırlanmasına yönelik eğitim alacak.


Toplamda 30 kişiye verilmesi planlanan eğitim içeriğinde; kümelenme ve kümelenme süreci, kümelenme analizi, Dünyadan ve Türkiye'den başarılı küme örnekleri, potansiyel kümelerin tanımlanması, küme stratejisinin geliştirilmesi kümelenme gelişimi için destekler, mermer sektörü kümelenme odaklı uygulama atölyesi, yenilik yönetimi grup çalışması yer alıyor. Alınacak eğitimle birlikte kümelenme amacıyla bir araya gelen işletmeler, ortak yenilikçilik faaliyetlerinde bulunma, ortak proje geliştirme, ortak tedarik, ortak pazarlama, ortak iş gücü eğitimi, ihtiyaçlarına çözüm bulmada ortak hareket etme yoluyla nasıl verimliliklerini artırıp, maliyetlerini düşürerek rekabet üstünlüğü elde edeceklerini öğrenecekler.