Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Mentorlara Yönelik “Online Akredite Koçluk ve Mentorluk Programı” Gerçekleştirildi
Haber Galerisi
  • Mentorlara Yönelik “Online Akredite Koçluk ve Mentorluk Programı” Gerçekleştirildi

  • 04 Aralık 2020

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen Girişimciliğin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı faaliyetleri kapsamında Avrupa Mentorluk ve Koçluk Konseyi (EMCC) işbirliği ile “Online Akredite Koçluk ve Mentorluk Programı” gerçekleştirildi. 

ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Bölgemizdeki girişimcilik ekosistemini güçlendirmek için Ajans olarak bugüne kadar pek çok faaliyet yaptık. Girişimcilik ekosisteminin her unsuru bizim için önemli. Ancak, daha yolun başındaki girişimcilerimize rehberlik edecek, onlara yapıcı geri bildirimlerde bulunacak, bilgilerini ve deneyimlerini aktaracak, network sağlayacak mentorlarımızın bu ekosistemdeki yeri çok daha önemli. Bu eğitim ile bölgemizde oluşturacağımız mentor ağının tohumlarını atıyoruz. Farklı sektörlerden sertifikalı mentor sayısını artırarak ağımızı genişletmek için elimizden geleni hep birlikte yapacağız. Önümüzdeki yıllarda düzenleyeceğimiz mentorluk programlarında birlikte çalışmayı umut ediyorum.” şeklinde konuştu.

EMCC Dünya Başkanı Dr Rıza Kadılar ve Nuray Tamer eğitmenliğinde, zoom üzerinden 4 oturum olarak gerçekleştirilen eğitimde mentorluğun temelleri, etik boyutu ve mentorluk kontratı, mentorluk becerileri, mentorlukta süreç yönetimi, mentorluk programları standartları, mentorluk pratiği, sürekli mesleki gelişim ve geleceğin planlanması konularında katılımcılar bilgilendirildi ve uygulama çalışmaları yapıldı. Programı başarı ile tamamlayan katılımcıların, EMCC Akredite Eğitim Programı Katılım Sertifikası ve EMCC Avrupa Bireysel Akreditasyon (Temel Seviye Yetkin Bireysel Koç / Mentor Unvanı) süreçleri başlatıldı.