Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
KÜSİ Çalışma Grubu Mersin'de Bir araya Geldi
Haber Galerisi
  • KÜSİ Çalışma Grubu Mersin'de Bir araya Geldi

  • 04 Ekim 2018

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Mersin Valiliği, Mersin Üniversitesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubu 11. Koordinasyon Toplantısı ve Bölgesel İnovasyon Ekosisteminin Güçlendirilmesi Çalıştayı açılış töreni ile başladı.

Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay,  Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü M. Bilal Macit, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile 26 farklı kalkınma ajansının yetkilileri, KÜSİ il temsilcileri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su konuşmasında, ‘’Sürekli gelişen ve baş döndürücü bir hız ile ilerleyen teknolojiyi bizim de yakalamamız gerekiyor. Aksi takdirde dünyanın gelişmiş ülkelerinden geride kalmamız kaçınılmaz bir durum olur. Bunun için de, üniversitelerimiz ile sanayicilerimizi daha çok bir araya getirmeliyiz.’’ dedi.

Mersin’de gerçekleştirilen teknoloji ve Ar-Ge projelerine değinen Vali Su, ‘’Şehrimizde, yeni bir bilim merkezi ve inovasyon ve tasarım merkezi kurmayı hedefliyoruz. Genç girişimcilik merkezimizi yakın zamanda üniversitemiz yerleşkesinde açtık. Yine üniversitemiz içerisinde yer alan Teknopark’ı medikal alanında da hizmet vermesini sağlayacak şekilde büyüteceğiz. Eski zeytinyağı fabrikasını, bir bilim ve sanayi müzesi haline getireceğiz. Bu vesileyle etkinliğe katılım sağlayan tüm katılımcılara, organizasyonda emeği geçen herkese  teşekkürlerimi iletiyor, bu etkinliğinin sonuçlarının Mersin’imiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum. ‘şeklinde konuştu.

Mersin Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise; ‘’KÜSİ ile üniversite ve sanayi bir araya geliyor. Her iki paydaş, birbirinden faydalanıp ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Bu da ülkemiz açsında oldukça önemli. Diğer etkinliklerden farklı olarak 26 kalkınma ajansı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikteki amacımız ise,  Ar-Ge’yi daha ileri düzeye getirmek ve üretime dönüştürebilmek. Üniversite ve sanayi işbirliğinin kaçınılmaz olduğu günümüzde, bu etkinliğin verimli geçmesini, sonuçlarının ise şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum. ‘’ diye konuştu.

Teknolojiyi geliştirmeden, katma değerli ürünler üretmeden ülkemizin gelişmeyeceğini ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü M. Bilal Macit ise;  ‘’Üniversiteler, bilim ve sanayi merkezleri ve sanayicilerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Başarının kolektif bir akıl ile geldiğine inanan birisi olarak, doğru bir koordinasyon ile bu paydaşları bir araya getirdiğimizde hem teknolojimizi geliştirip hem de katma değerli ürünler üretebilecek duruma geleceğimize inanıyorum.’’ dedi.

Ülkemizdeki Ar-Ge sorunlarının belirlenip, çözüme kavuşturulmasının hedeflendiği ve iki gün boyunca, 300’e yakın katılımcının yer aldığı farklı oturum ve çalıştayların gerçekleştirileceği etkinlik 5 Ekim Cuma günü sona erecek.