Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
KKTC 2016 Kısmi Hibe Destek Yardım Projeleri İlan Edildi
Haber Galerisi
  • KKTC 2016 Kısmi Hibe Destek Yardım Projeleri İlan Edildi

  • 26 Kasım 2013

KKTC’de Kısmi Hibe Destek Programları çerçevesinde, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bünyesinde kurulan KOBİ Geliştirme Merkezi (KOBİGEM) koordinasyonunda Turizm, Tarım ve Ekonomi Bakanlıkların yükümlülüğünde, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Finansmanı ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) teknik desteğiyle yürütülen “2016 Kısmi Hibe Destek Yardım Projeleri” 6 Eylül tarihinde ilan edildi.

İlan töreni için KKTC’ye giden ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu toplantı öncesinde TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi Koordinatörü Ertan Tosun’u makamında ziyaret etti. Ziyaret kapsamında KKTC’de geçmiş dönemde yürütülen projeler değerlendirildi. 

Daha sonra Altunsu Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nda gerçekleştirilen “2016 Kısmi Hibe Destek Yardım Projeleri” basın toplantısına katıldı. Toplantıya Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci, Turizm ve Çevre Bakanı Müsteşarı İsmet Esenyel, TC Lefkoşa Büyükelçiliği yetkilileri, ÇKA Proje Uygulama Birim Başkanı Ahmet Rifat Duran katıldı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun yaptığı konuşmada, “KKTC ekonomisi bundan 10 yıl önce kendi yapısal sistemi ağırlıklı kamu sektörü odağında olan ve kamu sektörü öncülüğünde büyümeye çalışan bir ekonomiydi” dedi. Ayrıca Atun, geçen sürede hazırlanan ekonomik programla KKTC ekonomisinin özel sektör odaklı büyüme noktasına geldiğini kaydetti.

Atun, 2007 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nden edinilen toplam 572 milyon TL’nin 400 milyon TL’lik kısmının kamu açığının finansmanı için kullanılırken, ekonomik programlar sayesinde 1 milyar 404 milyonluk kaynağın 200 milyon TL’sinin kamu açığının finansmanı için kullanıldığı noktaya gelindiğine işaret etti.

Kamu odaklı ekonomiden özel sektör odaklı ekonomiye geçiş için bu gibi hibe programlarının gerekli olduğunu kaydeden Atun, konuşmasının devamında hibe programları hakkında bilgi verdi.

2016 YILINDA 9,5 MİLYON TL KAYNAK

ÇKA’nın teknik destek sağladığı “Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı“,  “Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı”, “Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı” kapsamında 2016 yılı için toplam 9,5 milyon TL kullandırılacak. Programa başvurular 21-23 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Toplantının ardından Ekonomi ve Enerji Bakanı Sayın Sunat Atun  ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu’yu makamında ağırlayarak  burada kısa bir sohbet gerçekleştirdi.