Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
KKTC 2014 Yılı Kısmi Hibe Destek Programları ilan edildi.
Haber Galerisi
  • KKTC 2014 Yılı Kısmi Hibe Destek Programları ilan edildi.

  • 21 Haziran 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı teknik desteği ile KKTC’ye 11 milyon TL kaynak aktarılacak

2013-2015 Sürdürülebilir Ekonomiye Geçiş Programı çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanan kaynak ile KKTC’de Kısmi Hibe Destek Yardım Projelerinin Desteklenmesine İlişkin İşbirliği Protokolü kapsamında ‘2014 Yılı Kısmı Hibe Destek Programları’  KKTC Başbakanlık binasında Adana Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyük ’ün katılımı ile düzenlenen basın toplantısında ilan edildi.
Toplantıda, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Gıda Tarım  ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Konuralp Sezgili hazır bulundu.

Toplantıda konuşma yapan Adana Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyük, KKTC’de böyle bir programa danışmanlık etmekten duyulan memnuniyeti dile getirdi. Büyük,  projelerin seçimi ve izlenmesi noktasında tamamen objektif sonuç odaklı başarılı projelerin, ekonominin kalkınmasına, sektörlerin gelişmesine katkı sağlayacak prensiplerle hareket etmiştir ve bundan sonra da aynı prensiplerle hareket edileceğini belirterek,  programın başarılı geçmesi temennisinde bulundu.
KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, birçok ülkenin ekonomisini geliştirme adına dünyadaki deneyimlerinden de yararlanarak değişik modelleri uygulama sürecine başlandığını belirterek, geçen yıllardan Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin birikimi, deneyimleri ve Çukurova Kalkınma Ajansı’nın teknik desteği ile ülkeye yaptığı hibelerin bir devamını paylaşacaklarını söyledi. Yorgancıoğlu sözlerine şu şeklide devam etti: “Şunu gururla söylemek istiyorum ki bir önceki yılda 143 işletmeye 21 milyon hibe sağlanarak ülkemizin küçük ölçekli işletmelerinin gelişimine katkı sağlanmıştır. Önümüzdeki dönem de 11 milyon TL’lik bir hibe programı öngörülmektedir” dedi.

2014 YILINDA 11 MİLYON TL KAYNAK

2014 mali yılında T.C. kaynaklarından, Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı, kısmi hibe programları için toplam 11.000.000 TL kaynak tahsis edildiği programların genel amaçları;

•Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı  tarım piyasalarının etkinliğinin artırılması ve kırsal alanlarda sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın sağlanması,
•Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ülkenin turizm potansiyelinin geliştirilmesi, 
•Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı ülke ekonomisinin rekabet gücünün artırılması  şeklinde sıralanmaktadır.

Bu programlar çerçevesinde kar amacı güden işletmelerde %50, kar amacı gütmeyen kuruluşlarda %75 oranına kadar hibe desteği sağlanacaktır. Proje sahiplerine 250 bin TL’ye kadar hibe desteği verilmesi kararlaştırılmıştır.

BAŞVURU TARİHLERİ 8-9-10 ARALIK 2014

8-10 Aralık tarihleri arasında başvuruları kabul edilecek programlar ile ilgili başvuru rehberleri ve başvuru dokümanları Bakanlıkların ve T.C. Yardım Heyeti Başkanlığı internet sayfalarında yayınlanacaktır. Program kapsamında bilgilendirme toplantıları ve proje hazırlama eğitimleri Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından verilecektir. (23 Eylül 201