Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Haber Galerisi
  • "Kalkınma Sohbetleri" Başladı

  • 22 Eylül 2013

Ajansların insan kaynağının güçlendirilmesi kapsamında 22-23 Ekim tarihlerinde Adana Divan Oteli’nde Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ev sahipliğinde  “Kalkınma Sohbetleri” gerçekleştirildi.

22 Ekim de başlayan organizasyonda konuşma yapan ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu konuşmasında, değişen dünyada kalkınma teorisini sürekli tartışarak güncel tutmanın gerekli olduğunu belirterek, bu çerçevede somut işbirliklerinin geliştirilmesi ve Ajanslar arası işbirliğinin güçlendirilmesi için kalkınma sohbetlerinin önemini ifade etti. Altunsu, kalkınma ajanslarının bölgeler için en değerli unsurlardan biri olduğunu vurgulayarak, Ajansların bu donanımı sürekli değiştirerek devam etmesi gerektiğini belitti. 

Sürdürülebilir kalkınmanın ele alındığı toplantıda, Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç Dr. Zafer Yenal “Sürdürülebilir Kalkınmaya Güncel Bakış, Kalkınmanın Sosyal Boyutu ve Maliyeleri”, Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikaları Merkezi’nden Dr. Ethemcan Turhan “Kalkınmanın Çevresel Boyutu ve Maliyetleri”, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’ndan Merve Yaşaroğlu, “Endüstriyel Simbiyoz Kavramı ve Türkiye’deki Endüstriyel Simbiyoz Uygulamaları” konularında sunum gerçekleştirdi. Toplantı soru ve cevapların ardından sona erdi.

Toplantıya, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren Ahiler, Orta Anadolu, Ankara, Doğu Akdeniz, İpekyolu, Karacadağ ve Çukurova Kalkınma Ajansı personeli katılım sağladı. Çukurova’da ilki düzenlenen ve sürdürülebilir kalkınmanın ele alındığı kalkınma sohbetlerinin; kalkınmaya ilişkin farklı konu ve katılımcılarla devam ettirilmesi planlanmaktadır.