Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı Adana’da
Haber Galerisi
  • Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı Adana’da

  • 12 Eylül 2023

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde, üniversite öğrencilerine yönelik uygulanacak “Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı” protokolü imzalandı.


Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Tümay ve ÇKA Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran arasında imzalanan protokol ile ÇKA desteğiyle üniversite öğrencilerine “siber güvenlik” konusunda eğitim verilecek.


ÇKA Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran,Kalkınma Ajansları tarafından, ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması hedefine yönelik olarak, üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin farkındalıklarını artırmak, potansiyel yetenekleri tespit edip eğitim vermek ve yetkinliklerini geliştirmek suretiyle gençlerin dijital teknolojiler ve siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını teşvik etmek amacıyla Siber Vatan Programı’nın geliştirildiğini ifade etti.


Genel Sekreter Duran, Adana ilinde yürütülecek eğitim faaliyetleri için Ajans ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzaladıklarını belirterek programla ilgili şu açıklamalarda bulundu;
“Siber Vatan Programı kapsamında belirlenen öğrencilere ücretsiz teknik eğitimler verilecek. Usta-çırak buluşmaları, siber güvenlik sektöründe faaliyet gösteren firmalara saha gezileri, eğitim kampları (Bootcamp) ve konferanslar düzenlenecek. Ayrıca teknik eğitimlerde başarı gösteren öğrencilere Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesine üye firmalarda ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda staj yapma imkânı sağlanacak.”


Siber Vatan Programının yakın zamanda Mersin’de de uygulanacağı belirten Duran, programın gençlere faydalı olması temennisinde bulundu.