Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
İstihdam Yaratma Odaklı Kobi Hibe Programı Başvuruları Başladı
Haber Galerisi
  • İstihdam Yaratma Odaklı Kobi Hibe Programı Başvuruları Başladı

  • 07 Temmuz 2021

ENHANCER Projesinin temel amacı, Geçici Koruma Sağlanan Suriyelilerin ve Ev Sahibi Toplulukların sürdürülebilir ve büyütebilecekleri iş mecraları ve istihdam alanları oluşturarak iş hayatına dâhil olmalarını sağlamaktır. Projenin kapsamı pek çok farklı bölge, sektör ve sosyo-kültürel alana uyarlanarak uygulanabilecek modüler strateji ve faaliyetler içermektedir.

Proje kapsamında İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Mersin ve Kayseri'de faaliyet gösteren KOBİ (AB tanımına göre*) ve kooperatiflerin istihdam yaratma potansiyellerini desteklemek amacıyla toplam 32,5 milyon Avro'luk proje bütçesinin 5 milyon Avro'su hibe desteğine ayrılmıştır. Bu hibe programı kapsamında toplam 3 milyon Avro hibe tutarı ile, çalışan sayısı 10 ila 249 arasında olan, finansal olarak istikrarlı, ihracata yönelik ve yüksek büyüme potansiyeline sahip yaklaşık 75 KOBİ'nin desteklenmesi planlanmaktadır.

Hibe Programının öncelikleri, Geçici Koruma Sağlanan Suriyeliler ile Ev Sahibi Topluluklar için sürdürülebilir istihdam yaratmak, sürdürülebilir istihdam aracılığıyla Geçici Koruma Sağlanan Suriyelileri Türk ekonomisine entegre etmek, kayıtlı ve insana yakışır iş imkânlarını artırmak, İiş ve işçi arasındaki beceri bağlantısını iyileştirmektir.

Bu teklif çağrısı için ayrılan tahmini toplam tutar 3.000.000 Avro olup, bu teklif çağrısı kapsamında desteklenecek projelere 20.000  ile 55.000 Avro arasında hibe verilecektir.

İstihdam Yaratma Odaklı KOBİ Hibe Programının dokümanlarına https://enhancerproject.com/istihdam-yaratma-odakli-kobi-hibe-programi-dokumanlari-.html  linkinden ulaşabilir, konuyla ilgili sorularınızı http://grants@icmpd.org adresinden yönlendirebilirsiniz.
 

ENHANCER Projesi kapsamındaki “İstihdam Yaratma Odaklı KOBİ Hibe Programı”nın tanıtılacağı, 12 Temmuz 2021 tarihinde saat 14.30’da gercekleşecek webinara https://icmpd.zoom.us/webinar/register/WN_dySemJhNQOyaFddI0s4eCw kayıt olabilirsiniz.