Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
‘Göçerlerin Ekonomik ve Sosyal Seviyelerinin Geliştirilmesi' Güdümlü Projesinin Hibe Sözleşmesi İmzalandı
Haber Galerisi
  • ‘Göçerlerin Ekonomik ve Sosyal Seviyelerinin Geliştirilmesi' Güdümlü Projesinin Hibe Sözleşmesi İmzalandı

  • 02 Mart 2018

Mersin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ortaklığında, Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından yürütülen ‘Göçerlerin Ekonomik ve Sosyal Seviyelerinin Geliştirilmesi’ projesinin hibe sözleşmesi imzalandı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen imza törenine Mersin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arif Abalı, ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Ali İhsan Su imza töreni öncesinde yaptığı konuşmasında, Mersin ilinde özellikle dezavantajlı grupların sosyal imkânlarını arttırmak, onları istihdama kazandırmak, sosyal çevre ve yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla birçok projenin uygulamaya konulduğunu dile getirdi. Vali Su, bu konuda desteklerini esirgemeyen Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan’a teşekkürlerini sunarak, finansman sözleşmesi imzalanan projenin hayırlara vesile olmasını temenni ederek sözlerine son verdi.

Vali Ali İhsan Su’nun konuşması akabinde, Kalkınma Bakanlığı tarafından uygun bulunarak hibe almaya hak kazanan projenin hibe sözleşmesi, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arif Abalı ve Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan tarafından imzalandı.

‘Göçerlerin Ekonomik ve Sosyal Seviyelerinin Geliştirilmesi' projesinin temel amaçları,  göçerlerin faaliyetleri esnasında yaşadığı zorlukları azaltmak ve kendilerine modern ve insani yaşam alanları oluşturmak, kırsaldan kentlere göçün önünü keserek negatif göçü desteklemek, hayvancılık ekonomimizi geliştirmek, gün geçtikçe artan nüfusumuzun et ve süt ihtiyacını karşılamak ve bu temini güvence altına alarak arz güvenliğini sağlamaktır. Proje kapsamında,  Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Üyesi göçerlere 750 adet Güneş paneli sistemi, 100 adet Kırkım Makinası, 5 adet Konteyner yaşam alanı tahsis edilmesi, Konteyner yaşam alanları Erdemli ilçesi Toros Merasına kurulacaktır. (1 Mart 2018)