Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Girişimciler Kalkınma için Teknoloji Temasıyla Yarıştı
Haber Galerisi
  • Girişimciler Kalkınma için Teknoloji Temasıyla Yarıştı

  • 21 Ocak 2014

Dünyanın önde gelen girişimcilik etkinliği olan Startup Weekend ilk kez Adana’da Çukurova Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde Adana Ticaret Odası, Çukurova Teknokent, Teknoloji Transfer Ofisi ve Stage-Co işbirliği ile girişimcileri bir araya getirdi.

Adana’da ilk, Türkiye’de 32. kez düzenlenen Startup Weekend Adana, 300 başvuru ile Türkiye’de en yüksek başvuru alan Startup Weekend etkinliği oldu.

“Kalkınma için Teknoloji” teması ile Çukurova Kalkınma Ajansı binasında girişimci gençlere kapılarını açan Startup Weekend Adana,  katılımcılarına 48 saat içinde iş fikirlerini hayata geçirme şansı tanıdı.

28 Nisan Cuma akşamı saat 18:00’da başlayan etkinlik 30 Nisan Pazar akşamı 18:00’a kadar 48 saat aralıksız devam etti. 300’e yakın bölge üniversitelerinde okuyan öğrenci, yazılımcı, tasarımcı ve girişimcilerin katılımcı olarak yer aldığı etkinlikte, alanında uzman mentorler katılımcılara iş modeli oluşturulması ve prototipleme konusunda destek sağladılar.
Etkinlikte Yalın Girişim, Değer oluşturma, iş modeli kanvası ve sunum teknikleri gibi eğitimler ve tecrübeli mentorler ile desteklenen 17 ekip, iş fikirlerini 30 Nisan Pazar akşamı Şirket Ortağım Melek Yatırım Ağı Başkanı Mehmet Buldurgan, Smarts United Kurucusu Kazım Yalçınoğlu, LES Turkey Başkanı Mehmet B. Kırca, Keiretsu Forum Türkiye Melek Yatırım Ağı Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Berik ve IDEMA kurucu ortağı Dr. Ali Ercan Özgür’ün yer aldığı sunumlarını yaptı.

17 takımın sunumlarını gerçekleştirdiği etkinlikte birinciliği Wipband ve Seyyahoo ekipleri  paylaşırken, ikinciliği Gravity, üçüncülüğü Mitweltform.com ekipleri elde etti. 

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, yaptığı açıklamada, bölgenin ekonomik ve sosyal anlamda kalkınması için girişimci ruha sahip gençleri bir araya getirmenin büyük bir ihtiyaç olduğunu kaydetti. Çukurova Bölgesi’nde yenilikçi girişimciliğin teşvik edilmesi ve girişimci dostu bir ekosistemin oluşturulması hedefi doğrultusunda araştırma, strateji oluşturma çalışmaları ile buluşmalar, eğitimler gerçekleştirildiğini vurgulayan Altunsu, Ajans olarak girişimcileri başarılı kılacak unsurların ve yapıların oluşturulması için çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizdi.