Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Genel Sekreter Lutfi Altunsu Ajans Faaliyetlerini ve Desteklerini MTSO Komite Başkanları ile Paylaştı
Haber Galerisi
  • Genel Sekreter Lutfi Altunsu Ajans Faaliyetlerini ve Desteklerini MTSO Komite Başkanları ile Paylaştı

  • 05 Eylül 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ,KOSGEB Mersin İl Müdürü Danyal Peker ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerinin 3 ayda bir düzenledikleri toplantıya konuk oldu. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut başkanlığında sabah kahvaltısında bir araya gelen MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meslek Komitesi Başkanları’na kurumların verdiği destekler anlatıldı. 

ÇKA Genel Sekreteri Altunsu konuşmasında, Ajans çalışmalarında rekabetçi yapının korunmasını ön planda tutarak hareket ettiklerine dikkat çekerken Peker, firmaları rakiplerinden ayırıcı çalışmaları desteklemeye özen gösterdiklerini anlattı. Meslek Komitesi Üyeleri ise özellikle makine alımlarında leasing alternatifinin değerlendirilmesi, ihracatta rekabetin artırılması için ahşap palet ve ambalaj sektörünün de destek kapsamına alınması yönünde taleplerde bulundu.

“Bölgesel rekabetçiliği ön planda tutuyoruz

Çalışmalarında sektörel ve bölgesel rekabetçiliği ön planda tuttuklarını vurgulayan Lutfi Altunsu, “Tüm desteklerimizi ve faaliyetlerimizi bu çerçevede planlıyoruz. Bu nedenle bizim sektörümüze de destek verin demek yerine planlamalarımızda sektörel analizlerimizde sektörünüzün yeri hakkında bize destek olmanız, doğru ve güncel bilgiye ulaşmamıza katkıda bulunmanız daha yararlı olacaktır.” dedi.

“Bölgenin yatırım olanaklarının değerlendirilmesine çalışıyoruz”

OECD ve Kalkınma Bakanlığı ile ortaklaşa bölgenin yatırım olanaklarının değerlendirilmesi projesi yürüttüklerini ifade eden Altunsu, şunları söyledi:

“Dünya Bankası ile yaptığımız bir çalışmamız daha var. Enerji sektöründe afetlere, iklim değişikliğine karşı risk değerlendirme analizi yapıyoruz. Bu da Türkiye’de ilk olacak bir çalışma. Yine bir başka projemizi Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) ile sürdürüyoruz. Bu proje kapsamında Bölgesel Veri Merkezi oluşturulması stratejisi hazırlıyoruz. Bir diğer proje ise Sağlam KOBİ Projesi. Bu bağlamda da eğitim programları düzenliyoruz.”
Adana ve Mersin’de Yatırım Destek Ofisleri bulunduğuna da değinen Altunsu, bu ofislerle de yatırımcıları yönlendirdiklerini, bu yıl 130 firmanın bu ofislerden bilgi aldığını anlattı. Fuar desteklerinin önümüzdeki süreçte devam edeceğine de değinen Altunsu, yalnızca turizm amaçlı değil, sektörel fuarlara da önümüzdeki süreçte ağırlık verileceğini söyledi. (21 Temmuz 2015)