Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Genç Girişimciye Hibe Desteği
Haber Galerisi
  • Genç Girişimciye Hibe Desteği

  • 15 Kasım 2022

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) erken aşama girişimciler için eğitim, mentörlük, finansal destek programı, hızlandırma programı ve yatırımcı buluşmalarını kapsayan Genç Girişimci Destek Programı’nı ilan etti.


Programa, 18-35 yaş arası teknoloji tabancı iş fikri olan Türkiye genelinden tüm gençler başvuru yapabilecek.


Teknoloji Tabancı İş Fikirleri Desteklenecek


Girişimcilerin yaşam döngüsünde hızlandırıcı bir rol oynamayı, ölçeklenebilir iş fikrine sahip girişimcilerin yatırım almalarını kolaylaştırmayı ve bölgedeki teknolojik tabanlı girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi hedefliyor.


Programın önceliği, akıllı tarım ve gıda teknolojileri, akıllı ve sürdürülebilir şehirler, temiz üretim ve enerji, sağlık, çevre, sanayide dijital dönüşüm, nanoteknoloji, büyük veri, mobil uygulamalar, oyun, yapay zekâ, blockchain, metaverse, NFT, bulut bilişim gibi teknoloji yoğun sektörlerde tasarım aşamasında olan iş fikirlerinin olgunlaştırılması, ürün pazar uyumlarının test edilmesi, gerekli olması durumunda iş fikrinin pivot edilmesi ve minimum uygulanabilir ürünlerin üretilmesidir.


Program 4 Aşamadan Oluşuyor
Programın her aşamasında gençlerin gelişimine katkı sağlayacak farklı unsurlar bulunuyor.


Ön Kuluçka Programı
Girişimcilerin iş fikirlerini olgunlaştırmaları için detaylı bir eğitim programı organize edilecek. Eğitim programının ardından mentörlük programı düzenlenecek. Ön Kuluçka Programı, Finansal Destek Programına başvurmak için bir ön koşul olmayacak.


Finansal Destek Programı;
Desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 5 milyon TL olan program kapsamında, başvuru sahiplerine 50 bin ve 500 bin TL arasında destek verilecek. 


Hızlandırma Programı;
Finansal destek sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan girişimciler için yatırım süreçlerinin yönetilmesi, girişimin faaliyetine özgün sözleşmeler vb. gibi birçok konuyu içeren bir hızlandırma programı organize edilecek.


Yatırımcı Buluşmaları;
Finansal destek sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan girişimciler için ürünlerini tanıtacakları ve yatırımcılar ile birebir görüşmeler gerçekleştirecekleri bir buluşma organize edilecek.


Başvurular, Türkiye geneline açıktır. Ancak, finansal destek alan başvuru sahiplerinin proje bitimine kadar TR62 (Adana ve Mersin) Bölgesi’nde kayıtlı bir şirket kurmaları zorunludur. 


Ön Kuluçka Programına başvurular 15 Kasım-16 Aralık 2022, Finans Destek başvuruları ise 2 Ocak-23 Şubat 2023 tarihleri arasında, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacak.