Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Projesi  Adana Fikir Kampı yoğun ilgi gördü
Haber Galerisi
  • Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Projesi Adana Fikir Kampı yoğun ilgi gördü

  • 05 Temmuz 2013

“Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar Projesi” Adana Fikir Kampı’nda 3 kategoride birinciliğe layık görülen projeler, sürpriz ödüllerin yanı sıra Intel tarafından verilecek eğitimlere katılmaya da hak kazandı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Intel Türkiye ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği-KAGİDER işbirliği ile gerçekleştirilen Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Projesi 13-14 Aralık tarihlerinde Adana’da gerçekleşti. Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Adana Ticaret Odası ve Adana Sanayi Odası’nın desteğiyle düzenlenen Adana Fikir Kampı’na, 200’e yakın genç başvurdu. Adana Kampı’nda “kadınların internet ve bilişim teknolojilerini kullanma oranını artırmak ve teknoloji erişimi/kullanımında erkeklerle eşit erişimi sağlamak için yapılabilecekler”, “kadınların iş hayatına aktif katılımlarını sağlamak, kültürel engellerin azaltılması ya da ortadan kaldırılması için yapılabilecekler” ve “kadın-erkek eşitliği anlayışının topluma ve gelecek nesillere yerleştirilmesinde aile üzerinden gerçekleştirilebilecek çalışmalar” alanlarında yenilikçi ve uygulanabilir çözümler ortaya çıkarmaya çalıştılar. Rehberlerin eşliğinde iki gün süren atölye çalışmaları sonucunda her üç başlıkta jüriye sunulan projelerden dereceye girenler belirlendi ve ödüllendirildi.

ÇKA’DAN MENTÖRLÜK DESTEĞİ
2014 yılında Gaziantep, Sakarya ve Trabzon’un ardından Adana’da düzenlenen Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Fikir Kampı’nda kaynaklara erişimin sınırlı olduğu yoksul kesimlerdeki kadınların konumlarının güçlendirilmesi için istihdam, eğitim, sağlık, çevre ve karar alma mekanizmaları gibi farklı alanlarda karşılaştıkları problemlere yönelik teknoloji destekli çözüm önerileri ve/veya sosyal girişimcilik projeleri üretildi.

Çukurova Kalkınma Ajansı uzmanlarınca gruplara mentörlük desteği verilen Fikir Kampı’nda teknoloji alanında “Olay Bu Adana- Mobil Uygulama”, istihdam alanında “Bukalemun-bugybugy.com E-Ticaret Sitesi”, kadın-erkek eşitliği alanında “Z Yapım- Çizgi Film” projeleri birinci oldu. Adana’da düzenlenen Fikir Kampı’nda aynı zamanda bir ilk yaşandı ve mansiyon ödülü verildi. Teknoloji alanında “KABİLKA- Bilişim Karavanı” projesiyle mansiyon ödülünün sahibi oldu.