Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Dümbelek Boğazı Turizme Kazandırılacak
Haber Galerisi
  • Dümbelek Boğazı Turizme Kazandırılacak

  • 29 Haziran 2022

Ormanlık ve dağlık alanları kalkındırarak, bölgenin gelişmesine katkı sağlamak, turizmin mevsimsellik özelliğini ortadan kaldırarak, turizm faaliyetlerini 12 aya yaymak amacıyla hayata geçirilecek “Dümbelek Boğazı'nın Turizme Açılması” fizibilite projesi imzalandı.


Çukurova Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında desteklenen projenin sözleşmesi Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve ÇKA Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran arasında imzalandı. 


Mersin Valiliği tarafından yürütülecek proje ile Aslanköy Yaylası mevkiinde bulunan Dümbelek Boğazının, kışın kayak, diğer mevsimlerde de treking, kamp gibi doğa ile iç içe faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği altyapının oluşturulmasına yönelik yatırım planının oluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamda, yaz aylarında turizm sektöründe pek çok işletmede çalışan personellerin, kış aylarında da iş bulabilmelerine olanak sağlamak ve yörenin yalnızca ekonomik anlamda değil, sosyal ve kültürel alanlarda da gelişmesine, pazarlanmasına ve yatırımların yapılmasına olanak sağlayacak yatırımın fizibilite raporu hazırlanacak.