Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Destek Programları Adana Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Haber Galerisi
  • Destek Programları Adana Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

  • 16 Kasım 2022

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından ilan edilen destek programları bilgilendirme toplantısı Adana’da geniş katılımla gerçekleştirildi.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı kuruluşların temsilcileri, girişimcilik ekosisteminin, sivil toplum kuruluşlarının ve ilgili sektörlerin temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, Proje Uygulama Birim Başkanı Serdar Kaya programlar ile ilgili teknik sunum gerçekleştirdi.


ÇKA Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran burada yaptığı konuşmasında, ÇKA’nın 2008’de ilk defa mali destek programı uygulamaya başladığını hatırlatarak, bugüne kadar da 1 milyar TL nin üzerindeki bir kaynağı, hibe desteği olarak kullandırırken, toplamda da 2 milyar liralık bir yatırıma aracılık ettiklerini söyledi. Duran, ‘ÇKA olarak, Genç İstihdamı Faizsiz Kredi Desteği Programı’ ile ‘Genç Girişimci Destek Programı’nı ilk defa uygulanacağının da altını çizdi. 


Duran, “Sadece bölgemizde değil, aynı zamanda da Türkiye’ye ilk kez uygulanacak olan; ‘Genç Girişimci Destek Programı’nı gözbebeğimiz gibi olarak görüyoruz. Konu üzerinde de hassasiyetle duruyoruz. İnşallah tüm Türkiye’ye örnek olacak sonuçlar elde etmeyi umuyoruz. Program kapsamında belirlenen sektörler, bizim Adana ve Mersin için belirlediğimiz öncelikli sektörler. Burada ortaya çıkacak sonuçlara göre; 2023’te de farklı sektörlere destek vereceğiz” dedi.


Toplantı soru ve cevap kısmının ardından sona erdi.