Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nda
Haber Galerisi
  • Çukurova Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nda

  • 16 Şubat 2014

Adana ve Mersin illeri Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan  Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Fuarı’nda tanıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı 11.kez ziyaretçilere kapılarını açtı. Fuar İzmir’de 7-10 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen fuarın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımı ile yapıldı. Fuarda bu yıl partner il Nevşehir, partner ülke ise Ukrayna oldu.

Fuarda, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından hazırlanan Çukurova standında, Adana ve Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, bölgede faaliyet gösteren oteller, tur operatörleri de yer alarak dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine Adana ve Mersin illerinin sahip olduğu potansiyel turizm değerlerini ziyaretçiler ile buluşturdu.

Fuarın ilk gününde ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gören Çukurova standını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ziyaret ederek ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu’dan faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Fuar süresince, bölgeye ilişkin tanıtım ve seyahat rehberi, broşür, kitapçık, gibi tanıtım materyalleri ve promosyon malzemelerinin yanı sıra bölgeye özgü narenciye, cezerye ve şalgam turizm meraklılarının beğenisine sunulurken, dev ekranlarda ÇKA tarafından hazırlanan Çukurova’nın turistik değerlerini anlatan tanıtım filmlerinin gösterimi yapıldı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’den ve dünyanın farklı destinasyonlarının dahil olduğu 36 ülke ve 60 ilden yaklaşık bin 180 firmanın katıldığı fuar 10 Aralık’ta sona erdi.