Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Teknokent'e Fizibilite Desteği
Haber Galerisi
  • Çukurova Teknokent'e Fizibilite Desteği

  • 18 Mart 2021

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından koordine edilen Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen 2020 Yılı Girişimciliğin Geliştirilmesi Fizibilite Desteği Programı kapsamında, Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.ş tarafından hazırlanan “Çukurova Kobi Teknoloji ve Dış Ticaret Destek Merkezi” projesi destek almaya hak kazandı.


Proje sözleşmesi Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çolak ile ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger arasında imzalandı.


Proje ile Adana il ve ilçelerinde faaliyet gösteren işletmelerin güncel teknolojik trendlerden faydalanma konusunda altyapılarının incelenerek dijital teknolojilerin kullanımı ve dijital dönüşüme yönelik ihtiyaçlarının belirlenmesini sağlayacak olan Çukurova KOBİ Teknoloji ve Dış Ticaret Destek Merkezi'nin kurulması için fizibilite çalışması yapılacak.

İşletmelerin checkuplarını yaparak teknoloji ihtiyaçlarını belirleneceği Çukurova KOBİ Teknoloji ve Dış Ticaret Destek Merkezi’nde yer alan yazılımcılar tarafından tespit edilen ihtiyaçlara yönelik teknolojik altyapıların kurulması sağlanacak, dijital dönüşüm, Endüstri 4.0, yenilikçi teknolojiler, yapay zeka, akıllı üretim, artırılmış gerçeklik, ardunio ve robotik kodlama, 3 boyutlu yazıcılar, giyilebilir teknolojiler, Endüstri 4.0'ın işletmelerde yer alan tüm fonksiyonlarda yaratacağı değişimler gibi konularda da farkındalık yaratan eğitimler işletmelere sunulacak.

10 ay sürecek projenin bütçesi 90 bin TL olup tamamı ÇKA tarafından desteklenecek