Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova'nın Yöresel Ürünleri YÖREX'te
Haber Galerisi
  • Çukurova'nın Yöresel Ürünleri YÖREX'te

  • 01 Kasım 2018

Antalya Ticaret Borsası tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle ’Sizin Oraların Nesi Meşhur’ sloganıyla bu yıl 9.uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarında (YÖREX) Çukurova’nın yöresel lezzetleri tanıtıldı.

24-28 Ekim tarihleri arasında Antalya ANFAŞ Expo Center’da gerçekleşen fuarın açılışına, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve 72 ilden çok sayıda üst düzey yönetici, oda ve borsa başkanları katılım sağladı.

Çukurova Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, Adana Ticaret Odası ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile bölgesel katılım sağlanana Yörex Fuarı’nda bölgeye özgü yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı.

KKTC ve 72 ilden 485 kurum ve firmanın katıldığı fuarın açılış gününde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve farklı illerden ticaret odaları ve borsa başkanları Çukurova standını ziyaret ederek, yetkililerden Çukurova’ya özgü yöresel ürünler hakkında bilgi aldı.

Çukurova standında, Dondurmacı Halil, Arabağa Kahve, Yurtsever Turşu, Cankat Çoban Helvası, Eğriçayır Bal, Batur Tarım, Pirili Salça, Sera Fresh Şalgam Suyu, Chilakka, Kilikya Şalgam Suyu, Levent Börekçilik, Ecegün firmaları ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus Ziraat Odası, Adana Aşçılar Derneği yer alarak, şalgam, cezerye, humus, bal, pekmez, salça ve bölgeye özgü yöresel ürün ve yemekleri ziyaretçilerin beğenisine sundular.