Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova'nın Sağlık Turizmi Destinasyonu Dubai'de Tanıtıldı
Haber Galerisi
  • Çukurova'nın Sağlık Turizmi Destinasyonu Dubai'de Tanıtıldı

  • 18 Eylül 2013

6-9 Ekim tarihlerinde Dubai’de düzenlenen dünyanın en büyük sağlık turizmi fuarı, 3. IMTEC International Medical Travel Exhibition and Conferance Sağlık Turizmi Fuarı’nda Adana ve Mersin illerinin sağlık turizmi destinasyonu tanıtıldı.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından hazırlanan Çukurova standında Adana Sağlık Turizmi Derneği ve Mersin Turizm Platformu destekleri ile Adana'dan: Algomed Hastanesi, Medline Adana Hastanesi, EPC Özel Hastanesi Mersinden ise , Mersin Üniversitesi Hastanesi ve Esas Estetik Merkezi Çukurova Bölgesi’ni bu önemli fuarda başarıyla temsil etti. Hastaneler her iki kentin sağlık turizmi destinasyonunu fuarı gezmeye gelenlere en iyi şekilde tanıtırken, iş bağlantıları da kurdular.

Fuar süresince yoğun ilgi gören Çukurova standını Türkiye’nin Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Salih Özer, THY Dubai Müdürü Emre İsmailoğlu’da ziyaret etti.

Daha önce de sağlık turizmi fuarlarına katıldıklarınıı belirten katılımcılar, fuarlarda tek tek küçük stantlarda yer almaktansa Adana ve Mersin’in tanıtımının ÇKA çatısı altında tek bir stantta yapılmasının bölge tanıtımında daha etkili olduğuna değindiler.Tüm temsilciler,  bölgemizin gerek yetişmiş insan kaynağı, gerek kullanılan teknoloji, gerekse fiyat avantajı sayesinde sağlık turizminde tüm Ortadoğu'nun lideri olabileceğini belirterek bu konuda bölgenin tüm aktörlerini işbirliğine çağırdılar.