Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova'nın Renkleri 2 Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ve Çukurova Tanıtım Filmi Gösterimi
Haber Galerisi
  • Çukurova'nın Renkleri 2 Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ve Çukurova Tanıtım Filmi Gösterimi

  • 29 Ocak 2014

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından Çukurova bölgesinde faaliyet gösteren fotoğraf dernekleri işbirliği ile bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Çukurova'nın Renkleri 2" fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. ÇKA hizmet binasında gerçekleştirilen ödül töreninde fotoğrafları dereceye giren ve sergilemeye layık görülen yarışmacılara plaketleri verildi. 

Yarışmanın birincisi Uzuncaburç fotoğrafı ile Aytaç Kurt olurken, ikinci Özgür Kalay , üçüncü ise Eralp Akdal oldu.

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu törende yaptığı konuşmada, bölgenin tanıtımından sorumlu olduklarını, Çukurova'nın coğrafi, kültürel değerleri, tarihi ve turistik zenginlikleri ile tabiat varlıklarını kayıt altına almak amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Çukurova'nın bu güzelliklerinin turizmde değerlendirebilmek için bölgenin tanıtımından sorumlu önemli bir kurum olarak çeşitli faaliyetlerle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yurt dışı ve yurt içinde fuarlar düzenleyerek çeşitli dillerde hazırlanan tanıtım rehberleriyle, seyahat yazarlarını bölgemizde ağırlayarak bu konuda adımlar attık. Bu yarışmada bölgemizin güzelliklerini arşivlemek insanların dikkatini Çukurova'ya çekmek temel amacımızdı. İlk yarışmada başarılı olan fotoğraflar bölge tanıtımında ve fuarlarda hala kullanılmaktadır."

Törende ayrıca, ÇKA tarafından hazırlanan “Çukurova Tanıtım Filmi” gösterimi yapıldı.(24 Mayıs 2017)