Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova'nın Organik Ürünleri Ekoloji İzmir Fuarı'nda Tanıtıldı
Haber Galerisi
  • Çukurova'nın Organik Ürünleri Ekoloji İzmir Fuarı'nda Tanıtıldı

  • 05 Kasım 2013

Çukurova’nın organik ürünleri bu yıl 7. kez düzenlenen Ekoloji İzmir Fuarı’nda tanıtıldı. Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı organik ürünler fuarı olma özelliği taşıyan Ekoloji İzmir’de stand açarak Çukurova’nın organik ürünlerinin tanıtımına katkı sağladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 27-30 Nisan tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenen fuarda ÇKA Adana ve Mersin’de faaliyet gösteren organik üretim yapan firmaların fuara katılımlarını sağladı. Adana ve Mersin İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlükleri işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyona bölgede çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren (narenciye, şalgam, keçiboynuzu, badem, zeytinyağı, kurutulmuş sebze ve meyve)  birçok firma bizzat katılım sağlarken bazı firmalar ise gönderdiği ürünlerle katılım sağladı. Fuarda bölgemizde organik üretim gerçekleştiren firmaların tedarik, ihracat vb. bazı konularda birlikte hareket etmeleri için anlaşmalar sağlanırken; ayrıca üreticiler tarafından birçok firma ve tedarikçiyle satış sözleşmesi de gerçekleştirildi.

Sadece organik sertifikası bulunan ürünlerin sergilendiği, Türkiye’nin sektöründeki tek fuarı olma özelliği taşıyan 7. Ekoloji İzmir’de organik giyim eşyalarından, bebek ürünlerine, kozmetikten gıdaya ve temizlik ürünlerine kadar çok geniş bir ürün yelpazesi katılımcılarla ziyaretçileri aynı çatı altında topladı.