Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova'nın Organik Ürünleri Ekoloji İzmir Fuarı'nda Sergilendi
Haber Galerisi
  • Çukurova'nın Organik Ürünleri Ekoloji İzmir Fuarı'nda Sergilendi

  • 14 Mayıs 2018

Çukurova’nın organik ürünleri bu yıl 9.kez düzenlenen ve Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı ürünler fuarı olan Ekoloji İzmir Fuarı’nda sergilendi.

Ekoloji İzmir Fuarı, 09-12 Mayıs 2018 tarihlerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteği ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliği ile İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’de gerçekleştirildi. Organik giyim eşyalarından bebek ürünlerine, kozmetikten gıdaya ve temizlik ürünlerine kadar geniş bir ürün yelpazesinin sergilendiği, değer zincirindeki tüm paydaşların katılımcı ve ziyaretçi olabildiği fuar, yerli ve yabancı katılımcıların bir araya gelerek önemli  iş bağlantıları yapmaları için sektör paydaşlarına önemli fırsat sunmaktadır.
 
Türkiye’nin sektöründeki tek fuarı olma özelliği taşıyan fuarda, Çukurova Kalkınma Ajansı açtığı stant ile bölgenin organik ürünlerinin tanıtımına destek sağladı. Çukurova standında,  Adana ve Mersin’den şalgam, zeytin, zeytinyağı, keçiboynuzu özü, bal gibi organik ürün üreticilerinin yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri de bölgemizdeki organik ürün olanaklarını tanıtma imkânı buldular.

Fuar boyunca, bölgede faaliyet gösteren organik ürün üreten firmalar iş bağlantıları kurmak ve mevcut bağlantılarını güçlendirmek amacıyla yoğun çaba sarf ettiler.