Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova'nın Gıda-İçecek İmalatı Sektörü Foodex Saudi Gıda Fuarı'nda
Haber Galerisi
  • Çukurova'nın Gıda-İçecek İmalatı Sektörü Foodex Saudi Gıda Fuarı'nda

  • 16 Kasım 2018

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilen Foodex Saudi Gıda Fuarı’nda stant açarak Çukurova’nın gıda-içecek imalatı sektörünün tanıtımına destek sağladı.

12-15 Kasım tarihleri arasında Suudi Arabistan Cidde Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Foodex Saudi Gıda Fuarı’na Adana ve Mersin illerinde faaliyet gösteren 7 gıda firması katılarak, bölgenin gıda-içecek imalatı sektörünü tanıttı.  Firmaların yoğun iş görüşmeleri gerçekleştirdiği fuarda, Cidde Başkonsolosu Akif Menevşe ve Cidde Ticaret Ataşesi Bilge Dönmez Çukurova standını ziyaret ederek, yetkililerden bölgenin gıda-içecek imalatı ve iş imkanları ile ilgi bilgi aldılar.

Fuar kapsamında Cidde’de bulunan ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Cidde Ticaret Ateşesi Bilge Dönmez ile birlikte Cidde Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ziad Bassam’ı ziyaret ederek, Cidde ve Çukurova Bölgesi arasındaki ticari iş imkanları ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

İlki 2013 yılında düzenlenen ve Suudi Arabistan’ın uluslararası alanda lider Gıda ve İçecek Fuarı olan Foodex Saudi, 35’ten fazla ülkenin gıda üreticilerini, perakendecilerini, dağıtıcılarını bir araya getirerek gıda ürünleri ve gıda teknolojileri alanında çözümler sunan ve ticari iş imkânı yaratan bir fuardır.