Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Kalkınma Ajansı, Türkiye-Tataristan Akdeniz Ticaret ve Yatırım Formu
Haber Galerisi
  • Çukurova Kalkınma Ajansı, Türkiye-Tataristan Akdeniz Ticaret ve Yatırım Formu" na katıldı.

  • 01 Haziran 2013

Tataristan Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu’nun ekonomik açıdan en gelişmiş bölgelerinden biridir. İkili dış ticaret verileri itibariyle Türkiye açısından önemli bir ticari ortak olan Tataristan’da bulunan yabancı sermayeli yatırımlar içinde 278 Türk şirketi ile Türkiye birinci sırada yer almaktadır.
 
Çukurova Kalkınma Ajansı, DEİK / Türk-Rus İş Konseyi organizasyonu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) destekleriyle 30 Mayıs Cuma günü Mersin Hilton Oteli’nde Rusya Federasyonu (RF) Tataristan Cumhurbaşkanı Sayın Rustem Minnihanow’un konuk olduğu “Türkiye-Tataristan Akdeniz Ticaret ve Yatırım Formu” na katıldı.

Tataristan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında ekonomi, ticaret, kültürel ve eğitim alanlarında karşılıklı işbirliğini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda Ajansımız, başta lojistik olmak üzere, sağlık, tarım, gıda, eğitim, otomotiv, yüksek teknolojiler, kimyasallar, petrokimya, tekstil ve hafif sanayi olmak üzere değişik sektörlerden Tatar işadamları ve resmi yetkililerin yer aldığı heyet ile yapılan ikili iş görüşmelerine de katıldı. Ayrıca toplantıda stand açarak, Tatar heyetine ve diğer misafirlere bölgenin tanıtımını yapma imkânı buldu.