Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Kalkınma Ajansı, Toroslar Belediyesi'ne Doğrudan Faaliyet Desteği veriyor.
Haber Galerisi
  • Çukurova Kalkınma Ajansı, Toroslar Belediyesi'ne Doğrudan Faaliyet Desteği veriyor.

  • 11 Haziran 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenecek olan “ Toroslar Belediyesi Hizmetlerinin Bilgi ve Teknolojileri Altyapısı ile Geliştirilmesi” başlıklı faaliyet ÇKA Genel Sekreter V. Dr Konuralp Sezgili ile Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna arasında imzalanarak, hayata geçirildi.
Mersin’in Toroslar ilçesinde hayata geçirilecek 92.100,00 TL bütçeli projenin destek oranı 85.000,00 TL 

Projenin öncelikli amaçları;

1. Toroslar Belediye hizmet kalitesinin ve hizmet süreçlerinin kent bilgi otomasyon sistemi yazılımına entegre sistemler ile güçlendirilmesi. 
2. Mevcut numarataj bilgilerinin MAKS standartlarında düzenlenmesi ve oluşturulması; Halihazırdaki ve saha çalışmaları ile elde edilen metinsel ortamdaki kapı bina bilgilerinin grafik veriler ile ilişkili olarak sisteme aktarılması ve MAKS standartlarında düzenlenmesi 
3. KBS veri tabanında oluşturulan numarataj bilgileri ile UAVT’nda kayıtlı olan numarataj bilgilerinin senkronizasyonu; Her iki veri tabanının karşılaştırılması ve gerekli silme, düzeltme, ekleme işlemlerinin yapılarak CBS/KBS ile resmi UAVT adres kayıtlarının eşleştirilmesi sağlanacaktır. 
4. Yapı Formları Uygulamasının Geliştirilmesi; 2007’den beri NVİ’ye girilen ruhsatların ve kurulumdan sonraki tarihteki ruhsatların KBS üzerinden takibinin, raporlanmasının, analizinin sözel ve harita destekli yapılarak işlemlerin hızlandırılması ve hata payının en aza indirilmesi

Şeklinde sıralanmaktadır. (12 Ağustos 2014)