Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Kalkınma Ajansı Tarsus Ticaret Borsası ile sözleşme imzaladı
Haber Galerisi
  • Çukurova Kalkınma Ajansı Tarsus Ticaret Borsası ile sözleşme imzaladı

  • 30 Temmuz 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenecek olan “Tarsus'ta Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Fizibilite Çalışması” başlıklı faaliyet ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya arasında imzalanarak, hayata geçirildi.

Faaliyetin amacı, Tarsus Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi (TDİOSB)’nin kurulabilmesi için gerekli ön çalışmanın yapılmasıdır. Bu kapsamda faaliyet, büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesi ve yönlendirilmesine katkı sağlamak, bölgede sosyal ve ekonomik açıdan kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmaları yapmak, bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik olarak, iş geliştirme merkezleri, teknoloji geliştirme merkezleri, teknoparklar gibi kuruluşların ve bunların tesislerinin kurulması amacıyla yapılacak fizibilite benzeri ön çalışmalar gibi bölge için önemli olabilecek stratejik eylemleri başlatmak ve gerçekleştirmek ve TR62 (Adana, Mersin) Düzey 2 Bölgesi’nin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanmak öncelik alanları ile ilişkilendirilmiştir.

Faaliyet sonucunda, bitkisel ve hayvansal üretimin ve bunlara dayalı sanayinin desteklenmesi, geliştirilmesi, ürünlerin paketlenmesi, işlenmesi, muhafaza edilmesi, pazarlama yöntemleri konusunda teknik destek verilmesi, bölgenin rekabet edebilirliğini arttırıcı nitelikte uygun ve kaliteli hammaddenin temini için tarım-sanayi entegrasyonunun geliştirilmesi amacıyla kurulacak olan Tarsus TDİOSB için fizibilite çalışmasının hazırlanması hedeflenmektedir. (5 Şubat 2015)